Cizre'deki kazılara 5 gözaltı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kemiklerin bulunduğu kazıyla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı.

soL (HABER MERKEZİ) Diyarbakır'dan giden özel yetkili bir savcı nezaretinde dün Cizre-İdil karayolundaki Kuştepe köyünde başlatılan ve 20 kemik parçasının bulunduğu kazıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında 5 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan 5 kişi arasında Eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın yakınlarının da bulunduğu belirtilirken eski başkanın da arandığı bilgisi verildi. Atak'ın evinde yapılan aramada çeşitli çap ve markalarda 5 silah ele geçirildi.

Gözaltındakilerin Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürerken, ismi açıklanmayan tanığın Kuştepe köyünde gösterdiği yerde kazı yapılırken, tanığın ifadesinde, 1990'lı yıllarda PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla bazı kişilerin korucubaşı ve aynı zamanda belediye başkanı olan Kamil Atak tarafından alınarak, sorgulanmak üzere Hizbullah'a teslim edildiğini söylediği bilgisi verildi.

Hizbullah üyelerinin bu kişileri eğitim amaçlı olarak kullandıkları Kuştepe köyünde sorguladıktan sonra öldürdüklerini ifadesinde iddia eden tanık ayrıca, cesetlerin gömüldüğü yerleri gösterebileceğini yetkililere iletti.