CHP ve MHP katılmadı: Cumhurbaşkanı HDP'lilerle muhabbet etti

Cumhurbaşkanlığı yeminini eden Erdoğan, dün akşam Çankaya'da ilk resepsiyonunu verdi. Resepsiyona CHP ve MHP'li vekiller katılmazken Erdoğan'la HDP'li vekiller arasında "esprili" diyaloglar yaşandı. Resepsiyona Neçirvan Barzani de katıldı.

Mecliste CHP'lilerin içtüzük fırlattığı, yemin esnasında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın alkışladığı ve medyanın gün boyu naklen yayın yaptığı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlık yemini ve töreni dün tamamlandı. Dün akşam yapılan resepsiyonda kayda geçecek diyaloglar yaşandı.

Erdoğan'ın Çankaya Köşkü’nde verdiği ilk resepsiyona Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve çocukları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AKP ve HDP milletvekilleri ile kimi devlet başkanları katıldı. Resepsiyona Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de katıldı. Barzani ile Erdoğan, bir süre sohbette bulundu.

Erdoğan'a davet
Erdoğan, CHP'lilerin içtüzük fırlattığı TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e "Sizi yordular ama sonu hayırlı oldu" derken Çiçek, "Şık olmadı, üzüldüm" yanıtı verdi. Resepsiyona katılan HDP'li vekiller Pervin Buldan, İdris Baluken, Hasip Kaplan, Nazmi Gür, Kemal Aktaş, Adil Zozani, Erol Dora ile görüşen Erdoğan, "Bu güzellikleri devam ettirelim. Bu işi sonuna kadar götürelim" dedi, HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın Ağrı’ya gelmesi için yaptığı davete de olumlu yanıt verdi.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder’in de Adıyaman’a davet etmesi üzerine Erdoğan, 10 Ağustos’ta kendisine en yüksek oy veren illerden başlamak üzere gezilerine başlayacağı yanıtını verdi. Bu sırada Emine Erdoğan’ın “Siz nerelisiniz?” diye sorması üzerine, Önder, “Adıyamanlıyım, Çok afedersiniz Türküm, tedavi oluyorum“ yanıtını verdi. Erdoğan'ı güldüren sözlerini sürdüren Önder, “Tarım Bakanı Mehdi Eker’den tespih istedim, vermedi. Verseydi tekrar bakan olması için dua edecektim” dedi.

Erdoğan, daha sonra Genelkurmay Başkanı Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanlarının tebriklerini kabul etti.