Cemaat’in ODTÜ operasyonu ifşa oldu!

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun yayını Yeni Yazılar'ın son sayısında, Cemaat’in ODTÜ'deki öğrencileri fişleme belgelerine yer verildi.
Cemaatçiler, üniversite öğrencilerini “Kuzey, Güven, Merkür, Özen” gibi etiketlerle listeleyerek fişliyor.

Gülen Cemaati'nin üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik fişleme çalışmalarına, bir yenisi daha eklendi. Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun yayını Yeni Yazılar'ın son sayısında, Cemaat’in ODTÜ öğrencilerine yönelik çalışmalarına ilişkin ulaşılan bir belgeye yer verildi.

Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun kayıt dayanışması sırasında ulaştığı belgeler, öğrencilerin tek tek listelendiğini gösterdi. Belgelerde üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin Kuzey, Güven, Merkür, Özen şeklinde kategorize edildiği görüldü. Listede yer alan ayrıntılı bilgiler Cemaat’in öğrencileri nasıl fişlediğini de gözler önüne serdi.

Yeni Yazılar'ın son sayısında
Kuzey, Güven, Merkür ve Özen gibi sıfatlarla anılan öğrencilerin isimlerinin bir liste haline getirildiği, isim, adres, telefon gibi bilgilerinin Cemaat kadrolarına ulaştırıldığı ve üniversite kayıt günleri sırasında her bir öğrenciye ulaşmak için özel çalışma yürütüldüğü görülüyor. İsimlerin yanına düşülen sıfatlar ve Cemaat’in ODTÜ'ye yönelik kuşatmasına ilişkin tüm detaylara, Yeni Yazılar'ın son sayısında yer veriliyor.

‘Enkaz nesil’ demişlerdi
Fethullah Gülen, daha önce Haziran’da Gezi Parkı’nın yıkılmasına yönelik tepki ile başlayıp tüm ülkeyi saran bir isyana dönüşen eylemlerin başını çeken 90’lılar için “çerik çürük bir hale gelmiş, enkaz halindeki nesil” nitelemesinde bulunmuştu. Gülen, sokağa çıkan gençlik için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Başıboş nesiller yetişti ne doğru, ne yanlış onu bilmeyen nesiller yetişti. Biz umursamazlık içinde baktık. Çok defa onları hafife aldık. ‘Bir avuç’ dedik onlara.. Ve onlar da azgın, esirmiş insanlar gibi sağa sola saldırdılar.”

Yeni Yazılar'ın Cemaat belgesine de yer verilen yeni sayısı, okuyucuyla buluşmaya başladı. Yayın Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Eylül sayısını edinmek için [email protected] adresinden bilgi alınabiliyor.