Bülent Arınç katil polisini savundu: 'Eline taş geldi...'

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, insanlıklarını nasıl kaybettiklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Arınç, "polisin eline taş geldiği için olayın meydana geldiğini" ileri sürerek halkla dalga geçti.

Ethem Sarısülük’ü katleden polisin serbest bırakılmasının ardından hükümet adına ilk değerlendirmeyi yapan Arınç, “Havaya 2 el ateş etmiş, üçüncü el sırasında eline gelen bir taş neticesinde olayın meydana gelmiş olabileceği” diyerek katil polislerini aklamaya çalıştı.

‘Ethem Sarısülük’ü katleden polisin tutuksuz yargılanması’ sorusu üzerine Arınç şöyle konuştu:

Bu konuyla ilgili soruşturmanın yapıldığını ve iddialar neticesinde polis kurşunuyla yaralanmış ve ölmüşse bu işin peşinin bırakılmayacağını daha önceki toplantıda da söylemiştik. Bir polis memurunun tabancasından çıkan kurşunla ölmüş olabileceği konusunda yargıda bir gelişme olmuştur. Polis memurunun tutuksuz yargılanması yargı sürecinde aklandığı anlamına gelmez. Niçin tutuksuz yargılanmasına karar verilmiştirin izahı, toplanan delillerle ve olayı kaydetmiş olan kameralarla belki şu şekilde olabilir. Kalkanı göstericiler tarafından alınmış, vücuduna 33 adet taş isabet etmiş. Havaya 2 el ateş etmiş, üçüncü el sırasında eline gelen bir taş neticesinde olayın meydana gelmiş olabileceği… Eğer yargı sürecinde olayın bilerek ve kasten gerçekleştiği ortaya çıkarsa ona göre karar verilecektir. Bir yurttaşımızın ölmesini kesinlikle istemezdik, kendisine rahmet diliyoruz. Olayın nasıl meydana geldiği yargı sürecinde ortaya çıkacaktır.