Bu haberi okuyorsanız AKP sayesinde!

"Yeni Yiğit Bulut adayı" olarak tanınan Akşam gazetesi yazarı Yasemin Nak, "toplumu demokrasiye karşı kışkırtmak isteyenler bile eğer, 'Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı' tweetini atabiliyorsa, bu AKP iktidarının sunduğu teknolojik imkânların bir sonucudur" diye yazdı.

Engin Karaman/soL
Yeni nesil yandaş köşe yazarları AKP'yi nasıl savunacaklarını şaşırdı. Mehmet Ocaktan’ın Akşam’ın başına getirilmesinden sonra yıldızı parlayan ve "yeni Yiğit Bulut adayı" olarak gazete yazarlığında kariyerini sürdüren Yasemin Nak, bugün kaleme aldığı yazısında, direniş eylemlerinde sosyal medyanın kullanımının bile AKP sayesinde olduğunu yazdı.

'Birlikte yaşamaya mecburuz'
Yasemin Nak AKP dönemini şu satırlarla betimledi:

"Türkiye, son on yılda ekonomide ve demokraside gerçekleştirdiği hamlelerle sorunlarından, sıkıntılarından bir bir kurtuluyor. Artık herkesin evinde bilgisayarı ve interneti var. Okullarda tabletli eğitim dönemi başladı.

KÖYDES Projesi köylerdeki alt yapı sorununu bitirdi. Mahalle aralarına kadar yollar yapıldı. Size itiraf etmek zor geliyor ama bu ülkede iyi şeyler oluyor... İletişimde dünya ile yarış halindeyiz. Ve teknoloji kullanımında ustalığı Gezi Parkı olaylarında gördük.

Bugün, toplumu demokrasiye karşı kışkırtmak isteyenler bile eğer, 'Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı' tweetini atabiliyorsa, bu AK Parti iktidarının sunduğu teknolojik imkânların bir sonucudur.

Maalesef, Cumhuriyet tarihinde kendinden önce kimsenin dokunmaya bile cesaret edemediği sorunları çözmeye başlayan bu iktidarın düşmanları artmıştır. Çünkü Türkiye’nin büyümesi birilerinin canını sıkmaktadır.

Artık rahat bırakın da bu ülke de gönlünce bayram yaşasın. Taleplerinizi yine yapın ama kaossuz ve terörsüz... Acıyı ve güzellikleri birlikte yaşıyoruz. Burası bizim ülkemiz, birlikte yaşamaya mecburuz ama birbirimizin ayağına basmadan..."

Nak'tan bir kötü bir de iyi haber
Yasemin Nak yazısının sonunda "Ülkesinin huzuruna karınca misali su taşıyan herkesin bayramı bayram olsun" diyor. Yani "huzur kaçıran" milyonlarca direnişçiyi bayram kutlamasından mahrum bırakıyor. Bu kötü haberin üstüne bir de müjde vermeyi ihmal etmemiş:

"Bu arada, bayram için anneme gitmişken bir süreliğine izin kullanmak istiyorum, görüşmek üzere..."