Brüksel'de Kürt Konferansı

Belçika Senatosunda Senatör Geert Lambert "Türkiye'nin Avrupa Birliğine Giriş Sürecinde Geldiği Aşama" başlığında konferans düzenlemeye hazırlanıyor. Avrupa'daki Kürt federasyonları ile birlikte hazırlanacak konferansın, AB'nin Türkiye'deki yeni inisiyatifleri nasıl kazanabileceğine yoğunlaşması bekleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) Belçikalı Senatör Geert Lamber, Kürt kurumlarıyla birlikte, Türkiye'nin AB'ye adaylık sürecindeki son durumu ve Kürt sorununu değerlendirmek üzere Senato'da bir konferans düzenleyecek.

2 Ekim tarihinde yapılacak konferansın gündeminde Türkiye'nin AB üyelik sürecinde geldiği aşama yer alırken, Kıbrıs ve Türkiye'de askerin siyasetteki ağırlığı ve çatışma haberlerinin sıklaştığı günlerde "Kürt Sorunu" tartışılacak.

Konferansı organize edenler arasında Belçikalı Senatör Geert Lambert, konferansı Kürt sorununa ilişkin Parlamenter Çalışma Grubu, Kürdistan Ulusal Kongresi ve Brüksel Kürt Enstitüsü var. Konferansın Türkiye'de AB'nin yeni inisiyatifleri nasıl kazanabileceğini tartışması bekleniyor.

Kürt sorununun ayrı bir başlık olarak yer alacağı konferansın öncesinde Lambert, Türkiye'nin Kürt sorununda ilerleme kaydetmediğini ve siyasette ordunun ağırlığının hala "fazla" olduğunu söyledi. Belçika'da yapılacak konferansın Kıbrıs konusu da gündemine alması bekleniyor. Lambert, Kürt sorununda olduğu gibi Kıbrıs'ta da Türkiye'nin AB'nin istediklerini yapmadığını söylemişti.