Bitlis Üniversitesi rektörün ailesine emanet!

Bitlis Eren Üniversitesi, Rektör Mahmut Doğru'nun yakın çevresiyle doldu taşıyor. Rektörün eşinden eşinin kuzenine kadar birçok yakını üniversitede çeşitli görevlere atandı. Bitlis Üniversitesi Rektörlüğü'ne Abdullah Gül tarafından atanan Mahmut Doğru türban imzacısı.

Akşam gazetesinden Ömür Emlik'in haberine göre Bitlis Eren Üniversitesi akraba atamalarıyla çalkalanıyor. Üniversite'deki birçok göreve rektörün yakın akrabaları atanırken öğretim görevlileri duruma tepkili.

Üniversite'de Genel Sekreterlik görevine vekaleten getirilen Serdal Özbay, Rektör Mahmut Doğru'nun eşinin kuzeni. Genel Sekreter vekili Özbay'ın eşi Oya Özbay ise Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nde sekreter olarak görevlendirildi. Özbay'ın kendisi ve eşinin ardından yeğeni Talat Özbay da üniversiteden nasiplenenler arasında. Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde fotoğrafçı olarak görevlendirilen Talat Özbay'ın %40 görme kaybı bulunuyor, Özbay fotoğrafçılık görevine engelli kontenjanından alındı.

Mezbaha müdürü yakınını Kültür Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı'na atadı
Konuyla ilgili yazılan bir şikayet dilekçesinde Tatvan Belediyesi eski Mezbaha Müdürü Salih Aygün'ün üniversitede 'Kültür Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı'na atandığı belirtiliyor. Aynı dilekçede, Mezbaha Müdürü Salih Aygün'ün amcasının oğlu da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na getirilmiş!
Dilekçe daha buna benzer 10'a yakın atamanın da eş-dost ilişkisi üzerinden gerçekleştirildiği, atanan isimlerinin tamamının rektör Mahmut Doğru'nun eşinin kuzeni Serdal Özbay gibi Elzağlı olduğu belirtiliyor. Kendisi Hatay doğumlu olan rektör Mahmut Doğru Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nde görev yapmıştı.

Mezbaha müdürüyse, satır-bıçakla gelmedi ya!
Eş-dost atamalarıyla ilgili açıklama yapan rektör Mahmut Doğru ise atamalarda temel aldıkları kriterin "birikim" olduğunu söyledi. %40 görme engeli bulunan yakınının, engelli kontenjanından fotoğfaçı olarak görevlendirilmesini ise sosyal devletin gereği olarak açıklıyor. Rektör Doğru'nun eşinin kuzeni olan Genel Sekreter Vekili Serdal Özbay dayakını Mahmut Doğru gibi tepkili. Mezbaha Müdürü Salih Aygün'ün üniversitede Kültür Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı'na atanmasıyla ilgili olarak "Mezbaha müdürlüğü yaptı diye üniversiteye satırla, bıçakla gelecek değil ya" dedi.