Berkin Elvan için 'Çocuklar öldürülmesin' kokartı takan öğretmenlere ceza verildi

Berkin Elvan'ın cenazesinin yapıldığı gün derslere "Çocuklar öldürülmesin" yazılı kokartla giren öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada "uyarı" cezası verildi.

(soL - Haber Merkezi) Haziran Direnişi'nde başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın cenazesinin yapıldığı gün Kadıköy'de bir ilkokulda yakasına "Çocuklar öldürülmesin" yazılı kokart takarak derslere giren öğretmenler hakkında soruşturma açıldı.

Şener Birsöz İlkokulu'nda görev yapan ve yakasına taktığı kokarttan ötürü soruşturma kapsamında ifadesi alınan öğretmenler, verdiği savunmada "Çocuklar öldürülmesin" yazılı kokarttan ötürü suçlu ilan edilemeyeceklerini, yaptıkları fiille de gurur duyduklarını ifade etti. Soruşturmayı tamamlayan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler hakkında uyarı cezası verdiğini bildirdi.

'Böyle davranışlar içerisine girmeyin'
Kararda, "Geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmaları olumlu olan ve ödül, başarı belgesi alan memurlar için verilecek cezalarda bir derece hafif olanı uygulanabilir hükmünün dikkate alınması nedeniyle cezalarda indirime gidilerek uyarma cezası verilmiştir" denildi.

Okul yönetimi ise öğretmenlere bildirdiği kararda "Bundan böyle bu tür davranışlar içerisinde bulunmamanızı önemle rica ederim" ifadesini kullandı.