Berkin direniyor

Okmeydanı'nda 16 Haziran günü ekmek almaya gittiği sırada başına isabet eden bibergazı kapsülüyle yaralanan Berkin Elvan'ın ailesi bir açıklama yaptı.

(soL - Haber Merkezi) Okmeydanı'nda 16 Haziran günü ekmek almaya gittiği sırada başına isabet eden bibergazı kapsülüyle yaralanan ve o günden bu yana uyanması beklenen Berkin Elvan'ın ailesi bir açıklama yaptı. Berkin'in sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada, "Berkin yaralandıktan sonra hastahanede hemen ameliyata alındı. İki operasyon geçirdi. O andan itibaren bilinci tam olarak kapalıydı. Zaman zaman ciddi ateşlenme ve enfeksiyonlar yaşandı. Yarasından kaynaklı son derece büyük bir ödem vardı ve hayati risk kritik seviyedeydi." denildi.

Elvan ailesi yaptığı açıklamada, Berkin'in geride kalan 120 gün içinde yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve görmeye devam ettiğini söyledi.

Hastahaneye ulaştığı ilk anda ve tedavisinin 80'li günlerinde kalbi kısa süre durduğunun ifade edildiği açıklamada ilk günden bu yana hep hayati riski olduğuna dikkat çekildi.

Son dönemlerde sese ve bazı hareketlere tepki verdiği doğru olduğunun belirtildiği açıklamada bunlar için tıbbi açıdan "bilinci açık" yorumu hiç yapılamadığı belirtildi.

Aile ses kayıtlarını bekliyor
Aile açıklamasında ayrıca, Berkin'in yarasının büyüklüğü ve beyninin gördüğü zararın çok olduğunu vurgulayarak " Bu yüzden bizim ağlama olarak paylaştığımız tepkiyi sıkça veriyor. Bu hepimizin bildiği normal bir ağlama değildir. Yaşadığı durumun dışa yansımasıdır. Doktorların tıbbi değerlendirmelerinin yanı sıra ziyaretine giren aile fertlerimiz zaman zaman umutlanmalarını sağlayan tepkiler aldılar ancak hiç birisi süreklilik arz etmedi. Bazen iki gün üst üste tepki alınırken zaman zaman bir hafta tepkiler yok gibiydi. " dedi.

Ailenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi " Yaşadığımız psikolojik süreç bizim zaman zaman minnacık bir tepkiyi bile ayağa kalkmış gibi değerlendirmemize yol açabilir. Özellikle tv kameraları karşısında ve telefon konuşmalarında heyecanla kurduğumuz cümleler fazlaca iyi veya fazlaca kötü anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Berkin kendisi uyuyor. Uyutulmuyor. Yoğun bakımda. Uyanmadı. Zaman zaman gözleri açık, zaman zaman sesler çıkarıyor. Bazen acılarını bazen ismini koyamadığımız durumları ağlamayla paylaşıyor. Bazen vücudu çok kasılıyor. Sağlığı konusunda önemli bir değişiklik yok. Bilinci kapalı, enfeksiyon ödem vs. yok, kan değerleri ve kalp atışları normal, makineye bağlı. 120 günde gelişmeler elbette oldu ancak tıbbi açıdan bunlar değerlendirildiğinde önümüzde çok çok uzun bir süreç olduğu gerçeği ortada. Berkin direniyor, biz direniyoruz, sizler direnişi güçlendiriyorsunuz. İyi ki varsınız ve her an sizlerin desteği ile ayaktayız. Biz inanıyoruz ve biliyoruz Berkin uyanacak. Sizler de buna inanıyorsunuz ve istiyorsunuz biliyoruz. "

Aile açıklamasında son olarak "Berkin'e dinletilmek üzere göndereceğiniz sesli mesajlarınızı bekliyoruz" diyerek şu adresi paylaştı: [email protected]