Belediyeler "telefon dinlemeye" takıldı

Telefon dinleme girişimi Avcılar ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki rekabete sıçradı.

soL (HABER MERKEZİ) Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, evinin arka sokağında park halinde duran İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait zabıta aracını, içinde dinleme cihazları bulunduğu iddiasıyla emniyete şikayet etti. Değirmenci emniyete suç duyurunda bulundu. Polisler, Değirmenci'nin iddialarını araştırmak üzere aracı Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne getirirken, incelemeler sonucunda telefon dinlenmesine dair bulguya rastlamadıklarını ifade etti.

"Dinleme baskınına" milletvekili tanıklığı
Avcılar'daki Büyükşehir Belediyesi zabıta aracıyla ilgili Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek bilgi alan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, "Belediye Başkanımız konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmak için buraya geldi. Biz de yanında bulunduk. Avcılar Belediye başkanımızın evine çok yakın bir mesafede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait bir aracın yirmi - yirmi beş gündür beklediğini öğrendik" dedi. Soysal Avcılar Belediye Başkanı'nın konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Çetin Soysal "Son günlerde yatak odalarınızın dahi kolayca dinlenip izlenebileceğini görüyoruz. Gecenin bu saatinde buraya gelmemizin nedenlerinden biri de budur. Belediye'ye ait zabıta aracında beldiye personeli olmayan şahısların olması çok düşündürücü. Araçta yapılan aramaların ardından konu netleşecektir" dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Firuzköy Şehit Ilgaz Aykutlu Polis Merkezi çıkışı yaptığı açıklamada: Avcılar Belediyesine ait zabıta ekipleriyle mahallede bekleyen kişilerin bulunduğu yere gittiklerini ve polise başvurduklarını iletti. Değirmenci kişilerin araç içerisindeki şahısların devlet memuru olmadığını söylerken, kişilerin taşeron bir şirkette güvenlik elemanı olduklarını söyledi.

Belediye açıklama yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konu ile ilgili açıklamasında "Avcılar Firuzköy'de kaçak bir inşaatı durduran ve devamını engelleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri bir grubun taciz ve saldırısına maruz kaldı. Başlarında Avcılar Belediye Başkanı'nın da bulunduğu kalabalık grup iki zabıtanın telefonlarına da el koydu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Avcılar Firuzköy'de kaçak inşa edilen bir bina ile ilgili İmar Müdürlüğü yapı tatil zaptı düzenlemesi üzerine mühürlendi. Kaçak inşaatın durdurulması ve yapılan bölümleri yıkılması için Avcılar Belediye Başkanlığına iki defa yazılı bildirim yapıldı" dendi.