Belediye Suriyelileri kovdu, Facebook'tan da duyurdu

Mudanya Belediyesi Suriyelileri "yoğun şikayetler üzerine" ilçe dışına çıkardı ve uygulamayı facebook sayfasından "Vatandaşlardan iyi oldu tepkisi aldık. Uygulama devam edecek" ifadeleriyle duyurdu.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kalan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler 25 Temmuz'da, zabıta ekiplerince toplanıp zorla araçlara bindirilerek ilçe dışına çıkarıldı. Vatandaşlardan gelen şikayetler nedeniyle Suriyelilerin ilçe dışına çıkarıldığını açıklayan Mudanya Belediyesi, olayı internet sitesinde ve Facebook’ta duyurdu.

t24'ün haberine göre, Mudanya Belediyesi’nin internet sitesinde şu ifadelere yer verildi: "Mudanya ve Güzelyalı Mahallesi’nde son zamanlarda sayıları sürekli artan, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler, Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçe dışına gönderildi."

Suriyeliler konusunda ilçede artan şikayetler üzerine harekete geçen Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimler sonucunda Suriyelilerin Mudanya dışına gönderildiğini belirtildi. Gelen şikayetler arasında "dilencilik" de yer alıyor. Ayrıca, belediye uygulamanın devam edeceğini de duyurdu.