Başbakan Erdoğan: 'Hanım kardeşlerimiz üç çocuk hibe edin, lütfedin diyorum'

Başbakan Erdoğan, partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada 3 çocuk ısrarını yinelerken, "ben hanım kardeşlerimize gelin bu millete üç çocuk hibe edin, lütfedin diyorum" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada kadınlara "üç çocuk hibe edin" derken, Baradey'e ödül veren Nobel'i de hedef aldı.

İşte Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları:

'Bize zulmettiler, ama biz sabrettik'
76 milyonun değerleri özellikle de yaşam tarzları bizim teminatımız altında oldu. Belediye başkanlığımdan bugüne kadar hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesine göz yummadık. Demokrasiyi özgürlükleri savunduk. Biz kendimizi başkalarına göre farklı bir konumda görmedik. Bize zulmettiler, ama biz sabrettik. Bir grubunda kendini üstün görmesine müsaade göstermedik.

Biri çıkar da ben üstünüm, ben hukukun üzerindeyim, ben seçkinim. Eğer böyle bir yanlışın içine girecek olursa, hatta hatta ben elitim derse, dayatma girişimine girerse orada özgürlük ortadan kalkar. Orada saygı ortadan kalkar.

'Üç çocuk hibe edin'
Hani “Bizim yaşam tarzımıza karışıyor. Nereden çıktı bu üç çocuk meselesi” diyorlar. Böyle bir yasa yok. Ben sadece bir başbakan olarak en az üç çocuğu tavsiye ediyorum. Bu benim en doğal hakkımdır. Kimseye kalkıp da silah dayatmıyoruz. Yasal bir mecburiyette yok. Ben hanım kardeşlerimize gelin bu millete üç çocuk hibe edin, lütfedin diyorum. Bu milletin güçlü olması lazım. O da nereden geçiyor, insan denilen şerefli mahluktan geçiyor. Bu insanı işte bu anneler yetiştirecek. Ha yapmayacak, yapmasın.

Öyle bir derdimiz yok. Ama biz Ak Parti olarak böyle bir teklifi yapıyoruz. Yasa da getirmedik. Bu isteğe bağlı. Bunu da müsaade edin de söyleyeyim bari. Yani bunu Rusya’da Putin söylediği zaman oluyor da, Türkiye’de Tayyip Erdoğan söylediği zaman niye rahatsız oluyorsunuz?

Avrupa ülkelerinde çok ciddi parasal yardım yapılıyor. Biz daha bu tür desteklere girmedik. Niye rahatsız oluyorsunuz? İnşallah ben annelerimize güveniyorum. AKP’ye gönül veren annelere güveniyorum.

'Eyyy Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun'
Size çok enteresan örnek vereceğim. Baradey Nobel Barış Ödülü almış. Bayan Kerman’da barış ödülü almış bir gazetecidir. Çok ilginç bir örnek bu.

Barış ödülü almış olan Baradey, şu anda askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel’e sesleniyorum. Eyyy Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıroyrsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyoruz.

Sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki işte Kerman Mısır’a girmek istedi, bak Mısır’a sokmadılar. Hani? İki yerde iki ayrı tuzak. O da Nobel barış ödülü almış, o da almış.
Şu ana kadar ortaya koyduğunuz tavır nedir? Niye? Adamına göre muamele.