Bakan Doğan Grubunun bitişini haber vermiş!

Wikileaks’teki bir çarpıcı belge de AKP'nin Doğan grubuna dönük müdahalesi ile ilgili. Bakan Mehmet Şimşek, Londra'da buluştuğu yatırımcılara Doğan Grubu’nun başına gelecekleri önceden haber veriyor ve hisselerini satmalarını öneriyor.

Wikileaks belgelerine göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da buluştuğu yatırımcılara Doğan Grubu hisselerini satmalarını öneriyor. Bakan Şimşek'in buna gerekçe olarak ise, yakın zamanda Doğan Grubu'nun varlığını sürdürmeyeceğini söylediği iddia ediliyor. 15 Eylül 2008 tarihli belgede, bu iddianın birkaç hafta önce söylendiği dile getiriliyor. 15 Eylül 2008 yılı ise Lehman Brothers'ın iflası ile aynı güne denk geliyor.

İddiada 'Türkiye'nin Rupert Murdoch'u' olarak lanse edilen bölümde, Doğan Medya Grubu'nun birçok günlük gazeteyi ve 3 önemli medya kanalını bünyesinde bulundurduğundan bahsedilirken, elinde büyük bir medya gücü bulunan Doğan Grubu ile hükümet arasındaki gerginlik anlatılıyor. Türkiye'de medya gücünün yüzde 30-40 civarını elinde bulunduran Doğan Grubu'na ilk darbenin Petrol Ofisi vergi cezası ile vurulduğu da anlatılıyor.

Wikileaks belgelerindeki bu kısımda en ciddi ve şok edici iddia ise Mehmet Şimşek'in, Londra'da bir takım yatırımcı ile yaptığı konuşmada, Doğan hisselerini satın demesi olarak göze çarpıyor. Doğan Grubu'nın yakında olmayacağını söyleyerek, hisseleri satması konusunda yatırımcılarla konuştuğu iddia ediliyor.

(soL -Haber Merkezi)