Bakan Dinçer: Kıdem tazminatı kalkmayacak

DİSK’in kaldırılması durumunda genel greve gideceğini söylediği kıdem tazminatı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, tazminatın kalkmayacağını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kıdem tazminatının kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Dinçer, son günlerde ortaya çıkan kıdem tazminatı gündemini kendisinin oluşturmadığını, kendisi göreve gelmeden önce bu konunun Üçlü Danışma Kurulu gündemine alındığını belirterek, "Ben kıdem tazminatını gelir gelmez gündeme getirmiş değilim" dedi.

Bu konuda bir mutabakat sağlanması ve "güle oynaya" bir karar verilmesini istediğini söyleyen Dinçer, "Konuşmazsak, duvarlar örersek sorunu çözemeyiz. Ben sorunun varlığını kabul ediyorum. Çözüme ilişkin modeli konuşarak ortaya koyabiliriz. Kıdem tazminatının kaldırılması diye bir şey yok. Fon, tıpkı İşsizlik Fonu'nda olduğu gibi işten ayrılındığında belli bir tazminat ödenmesini garanti altına alıyor. Mevcut haklar aynen korunacak. Yeni katılanlarla ilgili düzenleme yapılacak. Devletin teminatı olacak" dedi.