Bahçeli zeytinyağı gibi!

AKP’nin sıkıştığı tüm başlıklarda imdada yetişen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin AKP’ye destek vermediğini iddia ederek, kendilerini eleştirenlerin "ÖDP ve TKP ile olmayı sineye çektiğini" söyledi.

AKP iktidarının sıkıştığı bütün başlıklarda AKP'nin imdadına yetişen MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli, partisinin bu işlevine yönelik eleştirileri zeytinyağı gibi üste çıkarak yanıtladı. Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kendilerini eleştirenlerin "ÖDP ve TKP ile olmayı sineye çektiğini" söyledi. Mecliste AKP'nin açtığı, MHP'nin ise yandaşlığını tuhaf gerekçelerle açıklamak için kıvrandığı savaş tezkeresi için görüşmelerin yapıldığı sıralarda ÖDP ve TKP'liler bütün Türkiye'de savaşa karşı eylemler yapmaktaydı.

Bahçeli: Baston, kuyruk değiliz...
Türkiye'nin yeni rejiminde AKP’nin koltuk değneği konumunu tezkereye “evet” diyerek iyiden iyiye pekiştiren MHP, kendilerine yönelen “AKP’nin yancısı” eleştirilerine klasik yöntemlerle yanıt vererek şaşırtmadı. Ancak MHP liderinin ürettiği bahaneler de gerçeklerin üzerini örtmeye yetmedi:

“Bizi AKP'ye destek vermekle itham edenler önce ahlak ölçülerine sahip olacaklar. MHP'nin sürekli olarak birilerinin yanında gösterme hastalığının tedavisi yok. Bunlar bizi fikirsiz hedefsiz bir parti kalıbına sokmak için birbirleri ile rekabete girmişlerdir. Tezkere kararına verdiğimiz evet oyu bu çevreleri telaşlandırmıştır. Bu yüzsüzlük ile avunanlar hangi oyunları figüranı olduklarını görmelidirler. ÖDP, TKP ile olmayı sineye çekenler, önce kendi niyetlerindeki çürüklüğü görmektedir. MHP yalnızca sadece Türk milleti ile yan yanadadır. Ne CHP ne de AKP bizim umurumuzda bile değildir. CHP ile Suriye sorununu kanatan AKP çoktan kader oyununu paylaşmışlardır. MHP'ye baston, kuyruk gibi ucube sıfatları yakıştıranlar bunu anlayacaklar.”

AKP'ye işte böyle "baston" olunur...
Bahçeli'nin, partisini eleştirenleri ÖDP ve TKP ile yan yana durarak savaşa, AKP’ye ve emperyalist saldırganlığa karşı mücadele etmekle mi itham ettiği anlaşılamazken, konuşmanın devamında söylediği şu sözler, kendi deyimiyle AKP’ye nasıl baston olduğunu ortaya koydu:

"4 Ekim tarihinde hükümet tarafından ülkemize yönelik tehditlere zamanında müdahale etmek için tezkere TBMM'de görüşülmüş ve kabul etmiştir. Biz tereddütsüz evet dedik. "

(soL - Haber Merkezi)