Ayna: 'Tek dil' diyenler vatanı satanlar

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna kendilerine "tek dil" dayatmasında bulunanların vatanı satanlar olduklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) DTP Eşbaşkanı Emine Ayna Siirt'in Pervari İlçesi'nde yapılan mitingde Kürt sorununu çözümsüz bırakanların ülkeyi satanlar olduğunu söyledi.

Ayna, Kürt sorununun çözümsüz kalması için vatanın her yerinin karış karış satıldığını belirterek, "Bize 'siz teröristsiniz' diyorlar. Çünkü sistemlerini teşhir ediyoruz. Bize 'tek dil, tel millet' diyenler ve dayatanların hepsi gitti. Ama biz buradayız. 30 Mart'ta da AKP'nin arkasından fatiha okuyacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de "tek dil" dediğini anımsatan Ayna, AKP'nin dini istismar ettiğini söyledi. Zulmedenlerin yanında olanların ve ölüm kararlarının altına imza atanları hiçbir "Cuma namazı"nın paklamayacağını belirten Ayna, "Mazlumun ahını alan çarpılır. AKP'de 29 Mart'ta mazlumların ahını aldığı için çarpılacak. Bir diğer istismar edilen değer kimliktir. Sizdenim diyen bazı haramzadeler sizden oy isteyebilir. Sakın buna izin vermeyin. Bende sizdenim diyenler ne zaman kimlikleri ve anadilleri için mücadele ettiler" diye sordu.

Ahmet Türk: Başbakan ölüm kuyularından utan!
Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde düzenlenen mitingde söz alan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ise "Sayın Başbakan şimdi Şırnak, Silopi'de ölüm kuyuları açılıyor. Binlerce faili meçhule kurban giden insanların kemikleri çıkıyor. Utanın, utanın, utanın" dedi.

Türk, "Kendisini Davos fatihi ilan edene şunu söylüyoruz. Aslında Davos'ta ne yapmış? Bir gazeteciyi azarlamış. Sayın başbakan seçimlerde mesaj vermek için bir gazeteciyi azarlıyor. Çocukları öldürmek var mı? diyor. Silopi'de, Şırnak'ta kuyular açılıyor. Faili meçhul cinayetler çıkıyor. Utanın utanın. Halkın sevgisini kazanmak istiyorsanız Fatih olmaya yeltenmeyin. Gel barış adamı ol, gel başbakan ol diyoruz. Biz bu ülkede akan kanın durmasını istiyoruz. Ortak akıl ve ortak projelelrle çözelim diyoruz. Bu ülkede barış kardeşlik ve özgürlük istiyoruz. Eğer Kürtler, eğer ezilenler, sömürülenler yanyana gelirse bu ülkenin kaderini değiştireceğiz. Özgür bir ülke yaratacağız" dedi.

İki Eşbaşkanın konuşmalarındaki ortak yan ise İslam dininin "zulme karşı bir din" olduğu idi. Gerek Türk gerekse Ayna yaptıkları konuşmada AKP'nin dini siyasete alet ettiğine dikkat çekerken, İslamiyet'in zulmedenlerin karşısında olduğunu iddia etti.