Aylin Nazlıaka: 'Melih Gökçek başarısızlığını Ankara'ya ödetecek'

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka yaptığı basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisi hakkında bulunduğu suç duyurusuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in suç duyurusunda bulunduğu CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Melih Gökçek'in yapmaya çalıştığı ve ODTÜ arazisinden geçecek yolun iddia edildiği gibi Eskişehir yolunun trafiğini azaltmayacağını, bu sorunun bir bölgeden başka bir bölgeye taşınacağını belirtti. Nazlıaka 'Gökçek'in metro konusundaki beceriksizliğinin bedelini bütün Ankara halkı ödeyecek' dedi.

Radikal'in haberine göre, Gökçek'in, bu projede de birçok hukuksuzluk yaptığını iddia eden Nazlıaka, hukuksuzluğu bir yönetim anlayışı haline dönüştüren ve kentte yaşayanların ne düşündüğünü önemsemeyen bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini belirterek "Ankara Büyükşehir Belediyesi, henüz Belediye Meclisi tarafından onaylanmamış, askıya çıkartılmamış, halkın görüş ve önerisine sunulmamış ve İmar Kanunu uyarınca askıdan indiği tarih itibariyle kesinleşmesi gereken planlardan çok önce yol ihalesine çıkmıştır. Söz konusu ihale, onay sürecinden bir sene önce yapılmıştır" dedi.

Nazlıaka Ankara'yı derebeylik anlayışıyla yönetmek isteyen ve yargı da benim hukuk da benim diyen kişilere karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur dedi.

Nazlıaka, ODTÜ'de işçilere kimlik sormasıyla ilgili soru üzerine: "Burada asıl hedefi beni emekçiyle karşı karşıya getirmektir. Ama ben duruşumu CHP 'de siyaset yaparak emekçinin yanında yer alarak göstermiş olan birisiyim. Onun için hiç beni emekçiyle karşı karşıya getirmeye kalkmasın" diye konuştu.

İnşaat alanında bazı arkadaşlarının uyarısıyla üzerine turuncu gömlek olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli yazan ancak AK Parti Gençlik Kolları'ndan olduğu sanılan bazı kişilerin kimliklerini göstermelerini istediğini anlatan Nazlıaka, şunları söyledi: "Bu arkadaşlar da ne tesadüftür ki 'ya işe başladıkları ilk gün olduğunu' ya 'kimliklerini kaybettiklerini' söylediler. Orada bir hukuksuzluk olduğu gerçektir. Kendisinin benimle ilgili olarak suç duyurusunda bulunmasına gelince, hakikaten kendisi kanunlardan bihaber. Ben hakikaten bu suç duyurusunu gülünç olarak addediyorum. Çünkü Anayasanın 56. maddesi ve Çevre Kanunu uyarınca bizim yaptığımız tüm yurttaşlara verilmiş olan bir ödevdir. Ama buna ek olarak benim hem bir milletvekili hem de bir vatandaş olarak oradaki hukuksuzluğu, oradaki imar kirliliğini kamuoyuna duyurmak aynı zamanda da görevimdir."

Ayrıca Antakya'da polisin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ailesine baş sağlığı diledi ve "Artık yeter, yetti. Yetmedi mi, daha kaç can kaybedeceğiz?" diye sordu.