Avrupa'nın hasta adamıydık Asya'nın değil!

Malatyalı İşadamları Derneği'nin ''AB Bize Neler Vaat Ediyor'' konulu toplantısında konuşan Egemen Bağış, ''Türkler zaten Avrupa'da. İmparatorluk yıkılırken bize 'Avrupa'nın hasta adamı' dediler, Asya'nın değil. Türkiye bir köprüdür. Ne kadar Avrupalıysa o kadar Asyalıdır'' dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Malatyalı İşadamları Derneği'nin ''AB Bize Neler Vaat Ediyor'' konulu toplantısında konuşan Egemen Bağış, ''AB müzakerelerine başlayan her ülkenin bitirdiği gibi Türkiye de müzakereleri bitirecektir" temennisiyle başladığı konuşmasında, AKP'nin iktidara gelmesinden itibaren AB yolunda birçok uyum paketi hazırladıklarını ve gerekli çalışmaları hızla yaptıklarını ifade etti.

Birçok AB ülkesinde milyonlarca Türk vatandaşı olduğunu belirten Bağış, ''Türkler zaten Avrupa'da. İmparatorluk yıkılırken bize 'Avrupa'nın hasta adamı' dediler, Asya'nın değil. Türkiye bir köprüdür. Ne kadar Avrupalıysa o kadar Asyalıdır'' dedi.

Bağış, Özal'ı da andığı konuşmasında ''Hiçbir ülke AB sürecinde bölünmemiş, ekonomik olarak güçlenmiştir. AB müzakerelerine başlayan her ülkenin bitirdiği gibi Türkiye de müzakereleri bitirecektir. O gün hangi opsiyona geçeceğimize bugün karar vermek çok büyük bir vizyonsuzluk. O günün kararını o günkü yöneticiler verirler. Babalarımızdan devraldığımız Türkiye'yi daha güzel bir şekilde evlatlarımıza devredeceğiz. Bakın, Gümrük Birliği, Türk sanayisini öldürmedi, güçlendirdi. Türkiye kabuk değiştiriyor. Önümüzdeki yüzyılı Türkiye'nin tercihleri belirleyecek. Rahmetli Turgut Özal'ın attığı temeller olmasaydı, biz AB yolunda bu kadar başarılı olamazdık'' dedi.