"Asker öğretmen" olamayacak

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin "hukuki statülerinden" dolayı asker öğretmen olamayacakları ifade edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Daha önce basında "müjde" ifadesiyle duyurulan, sözleşmeli öğretmenlerin askerliklerini "asker öğretmen" olarak yapabileceklerine ilişkin haberler üzerine, Milli Savunma Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, basında çıkan haberler hatırlatılarak, Milli Savunma Bakanlığı'nın bu konuda yaptığı çalışmalarda, sözleşmeli öğretmenlerin askerliklerini öğretmen olarak yapamayacağının anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi: "Sözleşmeli öğretmenlerin bugünkü hukuki statüleri karşısında kadrolu öğretmenlerin tabi olduğu rejime intibak ettirilemeyecekleri anlaşılmıştır."

Hani fark yoktu?
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, birçok kez yaptığı açıklamalarda, iş güvencesinden yoksun olarak çalışan sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerden farkı olmadığını dile getirse de, Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması, istihdam farklılıklarından sadece birini somut olarak ortaya koymuş oldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "sözleşmeli öğretmenlerin bugünkü hukuki statüleri karşısında" ifadelerini kullanılmakla birlikte, "hukuki statüye" ilişkin detay verilmedi.