Arınç'tan 'malum' vurgu: Sadece Davutoğlu değil, Erdoğan da...

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın bakanlar kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, 7 saat süren toplantıda alınan kararları, toplantıda bulunmayan Erdoğan'a atıfla aktarması dikkat çekti.

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı, yaklaşık 7 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, henüz cumhurbaşkanı seçilmeden önce yaptığı açıklamalarda, "Gerekli gördüğümde bakanlar kurulu toplantılarına da katılırım" diyordu. Fakat görünüşe göre Erdoğan'ın gölgesinin hükümetin üzerine düşmesi için toplantılara gitmesine de gerek kalmıyor.

Toplantının ardından her zamanki gibi basına açıklama yapan hükümet sözcüsü Bülent Arınç, hükümetin IŞİD'le ilgili yaklaşımını aktarırken, Erdoğan'a atıfta bulundu: " IŞİD veya başka örgütlerle mücadelede Türkiye mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var. Irak'ta yaşanan olayları biliyoruz, pek çok örgüt var isim var. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız, örgütlerin etkisiz hale gelebilmesi için onu oluşturan sorunların ortadan kalkması gerektiğini söylüyor."

Arınç, ABD'nin birçok devleti de katarak IŞİD gerekçesiyle Irak ve Suriye'ye müdahalede bulunma planıyla ilgili olarak, "Terör için ortak tanıma ihtiyaç var. Önce terörün sebepleri ortadan kaldırılmalı. Terörle mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni yapacaktır ama bunu yaparken akılcı davranacaktır önünü arkasını düşünmeden adım atmayacağız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün yaptığı açıklamada, IŞİD'in elindeki 46 Türk rehinenin kurtulmasını, "artık Türkiye'nin uluslararası çabaya daha fazla destek vereceği" şeklinde yorumlamıştı. Arınç, açıklamasında "Değişen bir şey yok. 46 yurttaşımızın kurtulmaları değişen tek şey" dedi.

'HDP'li vekiller şov yapıyor'
Arınç, IŞİD saldırısı nedeniyle Türkiye'ye geçiş yapan Kürtlerle ilgili ifadelerinde, HDP'li vekilleri şov yapmakla suçladı: "Şu anda geçişler azalmıştır. BDP ve HDP'li vekil ve belediye başkanları sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Onlar hiçbir kayıt yapılmadan herkesin üzerindeki silahlarıyla geçiş yapmasını istiyorlar. Bunun Türkiye'nin güvenliğine ne gibi tehditlerde bulunacağını aklı olan herkes tahmin edebilir."