Ankara’da Kürt öğrencilere satırlı saldırı

Dün akşam Ankara’da yaklaşık 10 kişilik bir grup, otomobille takip ettikleri iki Kürt öğrenciye satırlar ve döner bıçaklarıyla saldırdı. Hastaneye kaldırılan öğrencilerden birisi 12 saat boyunca ameliyatta kaldı.

Dün akşam Ankara’da yaklaşık 10 kişilik bir grup iki Kürt öğrenciye saldırdı. Evlerine gitmekte olan iki öğrenci saat 23.30’da kendilerini iki arabayla takip eden kişilerin saldırısına uğradı. Saldırı sırasında satır ve döner bıçakları kullanıldı. Hacettepe Üniversitesi’nde okuduğu öğrenilen bir öğrenci ağır yaralanırken, diğer öğrencinin vücudunda da çok sayıda kesik oluştu.

Yaralanan öğrenciler Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin acil bölümüne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan öğrencinin sırtında, boynunda, yüzünde ve parmaklarında çok sayıda ciddi kesik olduğu öğrenildi. Ameliyatı 12 saat süren öğrencinin şu an yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Diğer öğrencinin ise kolunda ve elinde kesikler oluştu.

Öğrenciler kendilerine saldıran arabaların Toyota Corolla marka ve koyu renk olduklarını ifade etti. Saldırının gerçekleştiği caminin ve civardaki dükkanların güvenlik kameraları olduğu, ancak hâlâ saldırganların kim olduğunun tespit edilemediği öğrenildi.

Hastaneye gelen polislerin öğrencilere, ikamet etmekte oldukları evleri değiştirmelerini tavsiye ettiği öğrenildi.

(soL - Ankara)