Ali İsmail'in dövülmesi hukuka uygunmuş!

Üç sivil sanığın avukatı Selamet Şen, mahkemeye sunduğu dilekçede, Ali İsmail’in eylemler sırasında darbe aldığını savundu. Sanık avukatı Şen, “Maktul yasadışı eyleme katıldığı için kovalandı. Bu durumlarda şiddet uygulanabilir” dedi.

Elif Örnek -soL
Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından fırıncı İsmail Koyuncu ile akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in avukatı, 29 Ocak’ta Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede skandal ifadelere imza attı. Avukat Selamat Şen, fırının önünde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını savunurken, “O kişi olsa bile yasadışı eyleme katıldığı için kovalanmıştır” dedi.

Dilekçede “Ali İsmail Korkmaz Gezi Parkı gösterileri olarak bilinen eylemlere katılmış ve bu eylemler sırasında aldığı darbeler nedeniyle hayatını kaybetmiştir” ifadelerine yer verildi.

"Ali İsmail'in yüzünde yara izi yok"
Avukat Şen, fırının önünde dövülen kişi ile aynı gece gittiği hastanede görüntülenen Ali İsmail’in kıyafetlerinin farklı olduğunu söyleyerek “Maktulün eve uğraması ve hastaneye gitmeden önce kıyafetlerini değiştirmesi söz konusu değildir. Ayrıca hastane görüntülerinde maktulün yüzü son derece temiz görünmektedir. Yüzüne kolluk kuvvetleri tarafından defaatle vurulmuş bir kimsenin bu kadar temiz bir yüzle birkaç saat sonra görüntülenmesinin mümkün olmadığı kanaatini taşımaktayız” dedi. Ali İsmail’in dayak sırasında dişleri kırılmış, yüzünde ve vücudunda oluşan siyah renkte çürükler hastanede yattığı 38 gün boyunca iyileşmemiş, yüzünde ve kafatasında kemik kırıkları oluşmuştu.

Fırının önünü çeken kamera kayıtlarında dövüldüğü görülen kişinin Ali İsmail olduğunun tespit edilmesi halinde bile müvekkillerinin ölümden sorumlu tutulamayacağını ileri süren Şen, İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’in “ağır yaralama” suçundan yargılanmaları gerektiğini savundu.

"Kovalama ve cebir hukuka uygun"
Ali İsmail’in, “polise mukavemet” ve “kanuna aykırı gösteriye katılmak” suçlarından ötürü polis tarafından kovalandığını iddia eden avukat Şen, bu nedenle müvekkillerinin yakalama ve şiddet eylemlerinde bulunabileceklerini ancak “şiddetin ölçüsünü kaçırdıklarını” savundu.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Suçüstü bir fiilden dolayı takip edilen kişinin herkes tarafından yakalanması hukuka uygun bir eylemdir. Bu noktada yakalanmaya direnen ve kaçmaya çalışan kişinin durdurulması amacıyla, durdurmasını sağlayacak ve direnmesini etkisiz kılacak ölçüde cebir kullanılması da hukuka uygundur.

"Öldüren şiddeti iki polis uyguladı"
Olayda “yakalama ve 6-7 saniye süren şiddet”, “şahsın küfretmesi sonucu polis Mevlüt Saldoğan olduğu iddia edilen kişi tarafından, oturan kişinin kafasına tekme atılması” şeklinde iki ayrı eylem bulunduğunu söyleyen Şen, müvekillerinin ölüme yol açan ikinci eyleme katılmadıklarını belirtti. Dilekçede “Sonraki şiddet fiilleri yanlarına gelen iki polis tarafından gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.