Al şu bombayı...

Kendilerini sivil polis olarak tanıtan ve resmi kimliklerini gösteren polisler, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Ferhat Talan’dan “tatbikat” için bomba taşımasını istedi.

soL (İstanbul) Polisten vatandaşa tatbikat için bomba düzeneği taşıma isteği....5 Mayıs Salı günü saat 16.00'daki Bodrum uçağına gitmek için Sabiha Gökçen Havaalanı'na ulaşan TKP Üyesi Ferhat Talan, iç hatlar girişinde kendisini sivil polis olarak bildiren ve kimlikle tanımlayan iki kişi tarafından durdurularak "Vatan için" bomba düzeneği taşıması istendi.

Gazetemize yaşadıklarını anlatan Talan, "Sivil polis olduğunu söyleyen iki kişi yanıma yanaştı , kimliğimi görmek istediler ve sorular soruyorlardı" dedi. Talan, "Nereye gidiyorsun? Hangi firmayla gideceksin?" diye soru yönelttiklerini ifade ederek daha sonra iki tane üniformalı polisin yanına yanaştığını, kendi aralarında konuştuktan sonra genç olan sivil polisin yaklaşarak, "Dostum bak şimdi , senle bir iş yapacağız" dediğini söyledi.

Polislerin, "Malum bu günlerde bombalı saldırı olacak ihbarları alıyoruz ve bunlara karşı havaalanı ne kadar güvenli bunu ölçeceğiz. Sen de bize yardımcı olacaksın" diyerek , kimliklerini gösterdiklerini ileten Talan, polisin kimliğini "kafanda bir şey kalmasın" diye uzunca süre gösterdiğini iletti.

Talan, bu uygulamanın neden ileri geldiğini sorması üzerine konuşan polislerin, "Çantana bir paket yerleştireceğiz bakalım havaalanı personeli ve cihazları uyanabilecek mi?" dediklerini ve içinde kalın bir kitap sayfaları oyulmuş ve içinde bomba düzeneğine benzer bir sistem gösterdiklerini söyledi. Talan kendisinin, polislerin istediklerini yapmayacağını ifade etmesine rağmen ısrarla "Bak vatana hizmet edeceksin" dediklerini söylerken, polislerin istediklerini yapmayacağını belirttikten ve kimliğini polislerden almasından sonra alandan uzaklaştığını belirtti. Talan'ın avukatları konuyla ilgili incelemesini sürdürüyor.