AKP'nin yeni Gezi oyunu: 'Referandum'

Gezi Parkı'yla ilgili gerçekleştirilen görüşmenin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Hüseyin Çelik, Gezi Parkı için referanduma gidilebileceğini, AKM içinse böyle bir olasılığın söz konusu olmadığını belirtti.

Başbakan Erdoğan ve 11 kişilik heyet arasında gerçekleştirilen Gezi Parkı görüşmesi sona erdi. Beş saat süren görüşmenin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çelik, Gezi Parkı için referandum yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Uzmanlarla yapılan tartışmalar sonucunda bu projeleri oluşturduk. Gelecek yerel seçime kadar bu projelerin durdurulması talepleri var. Bu bizim için uygun değil. Sayın Başbakan, “madem ki halkın ne istediği önemli, o halde bunu referanduma götürmek için ilgili kurumlarımızla görüşebiliriz." dedi.

Bu toplantıdan çıkan somut sonuç, biz İstanbul halkına soracağız ve bun referanduma götüreceğiz. Bu projelerin yapılmasını istiyor musunuz istemiyor musunuz diye soracağız ve halk ne karar verirse biz de o karara saygı duyacağız."

AKM için referandumun söz konusu olmadığını belirten Çelik, binanın deprem açısından riskli ve AKM ismine yakışmayan kasvetli bir bina olduğunu söyledi. Çelik, gerekirse uluslararası ölçekte bir proje yarışması açılarak yeni bir AKM yapılabileceğini belirtti.

Parkın boşaltılması gerektiğini belirten Çelik, "Eylemin sürdürülmesi kabul edilmeyecektir" diyerek şöyle konuştu:

"Madem böyle bir karar alındı, bir an önce o parkın boşaltılması gerekiyor. Oradaki esnaf çok büyük zararlar görmüştür. Ülkemizin imajıyla ilgili sıkıntılar doğmuştur. Bunlar sizin için de önemliyse lütfen bu çağrıya kulak verin.

Gezi Parkı'nda bu eylemin kıyamete kadar sürdürülmesi hükümet tarafından kabul edilmeyecektir. Hele hele böyle bir görüşme olduktan sonra ben Gezi Parkı'ndaki gençlerin orayı boşaltacaklarını düşünüyorum."

(soL-Haber Merkezi)