AKP'lilerin bir dediği diğerini tutmuyor: Şimdi de darbe komisyonu çelişkisi

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, Başbakan'ın komisyona davet edilmesinin gündemlerinde olmadığını, bu konuda alınmış bir karar da bulunmadığını söyledi. AKP Çankırı Milletvekili ve Komisyon Sözcüsü İdris Şahin daha önce Erdoğan'ın Komisyona davet edilebileceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le Başbakan Erdoğan arasında 29 Ekim'de yaşanan “barikatı kim kaldırdı” tartışması ve Başbakan'ın açlık grevi konusunda Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i yalanlamasının ardından, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na Başbakan Erdoğan’ın çağrılıp çağrılmayacağı konusunda da AKP'li üyelerden çelişkili açıklamalar geldi.

Komisyon Başkanı Nimet Baş, komisyonun bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada,Başbakan Erdoğan'ın komisyona davet edilmesi yönünde oluşturulmuş bir kararın söz konusu olmadığını söyledi.

Geçmişten beri, ilgili kişiyle mutabakat sağlanınca bunu duyurma yoluna gittiklerini söyleyen Baş, “Biz burada Meclis'in vakarına ama aynı zamanda nezaketine uygun davranmaya çalışıyoruz. 'Onu çağırıyorlar, bunu çağırıyorlar' gibi haberler uygun değil ve bu herkes için geçerli” diye konuştu.

Baş, “Şu anda hiç konuşmadığımız, değerlendirmesini yapmadığımız, karar altına almadığımız bir hususun haber olarak geçmesi, bizi rahatsız etti. Şu anda sayın Başbakan'ı davet etmek gibi bir şey gündemimizde yok. Aramızda böyle bir değerlendirmemiz olmadı” dedi.

Komisyon Sözcüsü AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Başbakan Erdoğan'ın davet edilmesiyle ilgili sözlerinin yanlış aktarıldığını öne sürdü.

Şahin, “28 Şubat dinlemeleri bittikten sonra davet edeceğimiz konuklarımızın mutabakatı sağlanırsa dinleme düşünülebilir dedim. Davet edebiliriz ile davet ederiz arasında çok fark var” diye konuştu.

(soL-Haber Merkezi)