AKP’den Hz. Muhammed adına nüfus cüzdanı!

AKP Kırklareli İl Başkanı’nın Hz. Muhammed adına düzenlenmiş AKP amblemli kimlik kartı çıkartıp vatandaşlara dağıtarak dini siyasete alet etmekte hiçbir sınır tanımadığını ortaya koydu.

AKP Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Ağa Terkin’in Hz. Muhammed adına düzenlenmiş AKP amblemli bir kimlik kartı çıkartarak vatandaşlara dağıttığı ortaya çıktı. Kimlik kartında yer alan “çocukları” bölümünde “Tayyip” isminin yazılması da dikkat çekti.

Daha önce de çok kez dini siyasete alet eden AKP’nin bu girişiminin tepkilere neden olduğu görüldü. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes konuya ilişkin Başbkan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Özkes önergesinde erdoğan’a “Hz. Muhammed’in siyasi propaganda aracı olarak kullanılması doğru mu?” ve “bunu yapanlar hakkında bir işlem yapılmış mıdır?” sorularını yöneltti.

Özkes: "Dini babalarının malı gibi hoyratça kullanıyorlar"
Sözcü Gazetesi’ne konuya ilişkin açıklama yapan Özkes, şunları kaydetti:

“56 yaşında emekli bir müftüyüm. Peygamber efendimizin çocukları arasında ‘Tayyip’ ismini ilk kez duyuyorum. Bu düpedüz dine karşı işlenmiş bir cinayettir. Allah’tan korksalar, olmayan bir ismi oraya yazmazlar. Üstelik bir siyasi partinin amblemini basıyorlar. Milyonlarca Müslüman’a sorsunlar ‘Tayyip’ diye bir şey yok ama AKP’nin il başkanı bunu yazabiliyor. İslamofobiyi eleştiriyorlar ama dini babalarının malı gibi hoyratça kullanıyorlar.”

İşte AKP logolu ve Hz. Muhammed'in "Tayyip" isimli bir çocuğu olduğunun iddia edildiği kimlik:

(soL - Haber Merkezi)