AKP yalanını beşinci yılında fark etmiş

Diyarbakır'ın Çarıklı Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı "yalanlar üzerine kurulu" siyaseti seçime iki hafta kala fark edip DTP'ye geçti.

soL (HABER MERKEZİ) DTP'nin Diyarbakır'ın Çarıklı Beldesi'ndeki seçim bürosunun açılışına AKP'li Belediye Başkanı Servet Güngör de katıldı. Güngör, beş yıldır yürüttüğü görevi süresince hükümetten hiçbir yardım görmediklerini söyledi. DTP'ye katılan Güngör "AKP'nin yalan üzerine kurulu siyasetini fark ettik" dedi.

"O yüzden, bundan sonra DTP'de özgürlük ve demokrasi mücadelesini birlikte yürüteceğiz. Ve burada başka saflarda bulunan halkımıza sesleniyorum, gelin, bu mücadeleyi gerçek anlamda ancak DTP'de yapabiliriz" diyen Güngör, kendilerinin ayrım gözetmeden belediyecilik yaptıklarını ve bu nedenle meclis üyeleri ile birlikte görevden alındıklarını belirterek, DTP'ye katılmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye çıkan DTP Sur Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, "AKP'nin yalan üzerine kurulan siyaseti günbegün ortaya çıkıyor. Davos'ta mazlumları oynayan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bölgemizde ise zalimdir. Mazlum Filistin halkını savunduğunu iddia eden Erdoğan, Filistin halkına bomba yağdıran İsrail pilotlarının Konya'da eğitim yapmalarına niye göz yumuyor. Ve İsrail'den niye uçaklar ve bombalar alıyor. Böyle mi mazlumun yanında yer alıyorsun Sayın Erdoğan, kardeş Filistin'deki çocuklar için ağlarken, Sayın Erdoğan ne çabuk unuttunuz, Diyarbakır'da 6 yaşında öldürülen çocuklara 'çocuk da olsa kadın da olsa gereken yapılacaktır' diyen siz değil miydiniz?" dedi.