AKP sandıkta kaybettiğini ankette arıyor

29 Mart’ın kendileri açısından sonuçları konusunda halen karar veremeyen AKP, anket yaptıracak. STK’lardan diğer partilere kadar görüş alınacak olan araştırmada, seçim sonrası “uzman” analizleri de yeniden okunacak.

soL (HABER MERKEZİ) AKP yerel seçimde azalan oyları için detaylı bir rapor hazırlığına girişti. Seçim sonucundan zafer çıkaramayan AKP kurmaylarına, ne olduğunun cevabını anketlerin vermesi hedefleniyor.

Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün yaptığı açıklamaya göre AKP, Nisan sonuna kadar yapacağı çalışmada, "yendik de, niye ezemedik" sorusunun cevabını arayacak. Seçim sonuçlarının 5-0 olmasının beklendiğini söyleyen Ergün "Birinci ve şampiyon biziz. Ama bir gol atamamışız, bir gol de yemişiz. Şimdi bunun nedenini araştırıyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genel Başkan Yardımcıları Reha Denemeç, Edibe Sözen, Grup Başkanvekili Nihat Ergün ve İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer'den oluşan beş kişilik bir komisyon kuran AKP, kurum temsilcileri ile görüşmeler, seçmen anket sonuçları ve basında yer alan analizlerin incelenmesinden oluşan bir rapor hazırlayarak Erdoğan'a sunacak.

İki kamuoyu araştırma şirketinin yürüteceği çalışmada meslek örgütleri ve STK temsilcilerinin yanında AKP örgütleri ve adayları ile diğer partilere de "AKP'yi nasıl buluyorsunuz?" diye sorulacak.