AKP’nin güneşi battı

AKP’nin kuracağı yedek partinin amblemi ve ismi tartışılırken, ''Yeni Parti'' ismli, amblemi güneş olan yeni bir parti kuruldu.

soL(HABER MERKEZİ) İçişleri Bakanlığı'na ''Yeni Parti'' ismiyle bir partinin kuruluş dilekçesi verildiği bildirildi. Kurulacak olan 56. partinin amblemi ise "Güneş". 32 kurucuya sahip olan partinin ilk sıralarda yer alan kurucu isimlerinin Alpertunga Aykaş ve Mehmet Ali Tunç olduğu açıklandı. Partinin kurucularının ağırlıklı olarak gençlerden oluştuğu da bildirildi. Partinin kuruluş dilekçesinde, Genel Merkez adresi ise 620 TOKİ 33. Sokak No: 67/14 Mamak olduğu bildirildi. Mamak'ta bir yer adres gösterildi.

Hatırlanacağı üzere AKP'nin kapatılması durumunda AKP'nin yedek parti kurma hazırlığında olduğu ve ambleminin de "Güneş" olacağı iddiaları yer almıştı. Yine AKP'nin kuracağı yedek partiye ilişkin farklı isimler de gündeme gelmişti.

Bilindiği gibi, Yeni Parti ismiyle daha önce 1993 yılında, Turgut Özal'ın kardeşi Yusuf Bozkurt Özal tarafından bir parti kurulmuş, bu parti daha sonra 1997'de Demokrat Parti ile birleşmişti.