‘AKP Munzur'dan kovulacak’

İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirerek, Munzur Vadisi’ne baraj yapılması planlarını protesto eden grup, “AKP Munzur'dan kovulacak” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Tunceli Dernekleri Federasyonu'na üye bir grup, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirdikleri bir yürüyüşle Munzur'da barajların yapılmasına ve Dünya Su Forumu'na karşı çıktılar.

14 Mart Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam İçin Barajlara Karşı Eylem Günü nedeniyle Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan barajlara hayır demek için bir araya gelen Tunceli Dernekleri Federasyonu üyeleri İstiklal Caddesi'nde yürüyerek Taksim Meydanı'nda bir açıklama yaptı. Ayı kostümü giyen bir vatandaşın öncülüğünde caddede yürüyen federasyon üyesi grup, "Munzur'da barajlara geçit vermeyeceğiz, Munzur'da barajlara hayır " pankartları açarken, "AKP Munzur'dan kovulacak, Munzur'una sahip çık, Munzur özgürdür özgür kalacak, Sermaye defol Munzur bizimdir" sloganları attılar.

"Hedeflerden birisi de Munzur"
Taksim Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında, 16-22 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan "Dünya Su Forumu" da protesto edilirken, "Suyu metalaştırmak isteyen şirket ve hükümetlerin temiz su kaynaklarına el koymak amacıyla bakir bölgelerdeki su kaynaklarına baraj yapmayı planladığı" kaydedildi. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "İşte bu şirketlerin hedeflerinden birisi Munzur Vadisi'dir. Vadimizi sömürerek, kârlarına kâr katmak isteyenler hedefine ulaşsın diye baraj ve hidroelektrik santral projeleri uygulamaya konmak isteniyor. Bu saldırıların sonunda Munzur vadisinin katledilmesi kaçınılmaz hale gelecek. Her şeyi kâr olarak gören kapitalizme ve onun çok uluslu doğa katili şirketlerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. "