AKP kendini cumhuriyetçi CHP'yi komünist yaptı

Başbakan Tayyip Erdoğan Samsun mitinginde yaptığı konuşmada CHP için "komünizmin atık malları bunlar" ifadesini kullandı. CHP'yi cumhuriyete sahip çıkmamakla suçlayan Erdoğan, cumhuriyetin kazanımlarına asıl kendilerinin sahip çıktığını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan Samsun'da düzenlediği yerel seçim mitinginde, CHP'nin Tunceli'de seçim öncesi yapılan beyaz eşya yardımlarını eleştirmesine tepki göstererek "Bunlar komünist rejimin atık malları, atık" dedi. Yardımlarla oy toplama eleştirilerine yanıt veren Erdoğan "Hani komünizmin vardır ya bu anlayışı iftira at tutmazsa da iz bırakır. Fakat dedim ya güneş balçıkla sıvanmaz. İstediğiniz kadar iftira atın tutmayacaktır" şeklinde konuştu.

"Malum bir de bunların yandaş medyası var" diyerek medyaya da çatan Erdoğan, "Bunların yandaş medyası niye rahatsız oluyor biliyor musunuz? Hortumları kesildi onun için. Rahatsız olmalarının sebebi o. Onlarda her türlü suistimal var. En sonunda bana onları da açıklatacaklar" dedi.

AKP'nin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde kalabalığa hitap eden Erdoğan "Cumhuriyetin kazanımlarına biz sahip çıktık" dedi. Erdoğan "Cumhuriyetçiyiz derler, cumhuriyetin eserlerine sahip çıkmazlar. Milliyetçiyiz derler, milletin eserlerine sahip çıkmazlar. Eser üretmezler, çağdaşız derler çağdaş dünyaya sırt çevirirler. Cumhuriyetin kazanımlarına biz sahip çıktık. Milletin hassasiyetlerine, temel niteliklerine biz sahip çıkıyoruz. Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak yatırımları biz yapıyoruz" diye konuştu.