AKP Diyarbakır ve İzmir'de hedefi tutturamadı

AKP'nin özellikle Diyarbakır ve İzmir başta olmak üzere oylarını artırmayı hedeflediği Antalya, Siirt, Eskişehir ve Mersin’de bekleneni bulamadığı görülüyor.

soL ( HABER MERKEZİ) Yerel seçimler ile ilgili açıklanan ilk sonuçlar Başbakan Erdoğan tarafından seçim meydanlarında dillendirilen belli hedeflerin AKP tarafından sağlanamadığını ortaya koyuyor. Diyarbakır, İzmir, Antalya, Siirt, Eskişehir ve Mersin'de sandıkların yüzde 10'una yakınının açılmasıyla ortaya çıkan sonuçlar AKP Genel Merkezi'nin beklentilerini karşılamadı.

Özellikle İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere AKP bu illerdeki oy oranını artırma ve il belediye başkanlığında daha iddialı sonuçlar elde etme hedefini duyurmuştu.

Diyarbakır'da DTP, Mersin'de CHP, Eskişehir'de DSP, Antalya'da CHP, Siirt'te DTP, İzmir'de de CHP adayı önde gidiyor.

Diyarbakır' da DTP adayı sayılan oyların yüzde 70'ine yakınını alırken AKP adayı Kutbettin Arzu oyların sadece yüzde 20'sini alabildi. 2004 yerel seçimlerinde DTP oyların 58.30'unu AKP ise yüzde 35,29'unu almıştı.

İzmir'de ise AKP adayı İzmir milletvekili Taha Aksoy şu ana kadar açılan oyların yüzde 29'unu alırken İzmir CHP adayı Aziz Kocaoğlu oyların yüzde 58'sine ulaşmış durumda. 2004 seçimlerinde CHP oyların yüzde 47, 7'sini AKP ise yüzde 32,56'sını almıştı.