AKP davası AİHM'de

Ömer Özgür Kormaz isimli bir kişi avukatı Mustafa Kemal Turan aracılığıyla AKP hakkında açılan kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi'nin 4 asıl üyesine ilişkin reddi hakim talebinde bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Turan, konuya ilişkin dilekçesini Anayasa Mahkemesi'ne verdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı olmadığını belirten Turan, bu konuda şikayette bulunmak üzere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru yaptıklarını söyledi.

AKP'nin kapatılmaması yönünde de tedbir konulması istemiyle AİHM'e başvurduklarını belirten Turan, AİHM'in ''kapatılmama'' yönündeki taleplerini reddettiğini açıklarken diğer başvuruyu görüşülebilir bulduğunu ifade etti.

AKP hakkında açılan kapatma davasında başkan Haşim Kılıç, Başkanvekili Osman Paksüt ve üyeler Ferruh Kaleli ile Necmi Özler hakkında reddi hakim talebinde bulunduklarını kaydeden Turan, ''Haşim Kılıç basında AK Parti'ye yakınlığı ile biliniyor. Paksüt için de bu geçerli. Ferruh Kaleli Anayasa Mahkemesi üyesi olmadan önce hülle partisi kurarak Anayasa'ya karşı hile yapmış birisidir. Tarafsızlığına inanmıyoruz. Necmi Özler de asker üye olması sebebiyle bu talepte bulunduk" dedi.

Heyet, Turan'ın "üçüncü şahıs olduğu ve başvuru yetkisinin bulunmadığı" kararına vardı ve bu gerekçeyle başvuruyu reddetti.