Akademisyenler Ankara'da YÖK taslağına ve AKP'ye karşı yürüdü

Türkiye'nin dört bir yanında Ankara'ya gelen akademisyenler ve öğrenciler, yeni YÖK taslağına ve üniversitelere dönük AKP saldırılarına karşı bir eylem düzenledi.

Güncelleme 14:53

Alanda bulunan çeşitli kesimlerden insanlara neden bugün burada olduklarını sorduğumuzda şu cevapları verdiler:

Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Üyesi bir kadın öğrenci: ''YÖK yasa taslağına karşı çıkıyorum çünkü üniversiteler eğitim kurumu olmaktan çıkartılıp ticari bir kurum haline gelecek ve eğitimden anlamayan insanlar başa gelecek. Bu yüzden örgütlenmemiz gerekiyor bu yüzden yürümemiz gerekiyor''

Bir öğretim görevlisi: ''Güvencesiz çalışmaya karşı buradayız. Yeni YÖK yasa taslağına karşı yürüyoruz. Çünkü bu yasa taslağının güvencesiz çalışmayı, geleceksizliği derinleştireceğini düşünüyoruz. Bu yüzden mücadeleye devam edeceğiz.''

Bir kadın vatandaş: Sloganda belirtildiği gibi bilim düşmanı AKP'ye karşı buradayız. Üniversitelerdeki antidemokratik uygulamaları protesto etmek için buradayız.


Güncelleme 13:50

Yürüyüşe Türkiye Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu, Üniversite Konseyleri Derneği, Odtü Öğretim Elemanları Derneği, İstanbul Eczacı Odası, Ege Öğretim Elemanları Derneği, Abant İzzet Baysal Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ ve İTÜ Asistan Dayanışması ve birçok kurum destek verdi.


Saat 12:00'de Cebeci'deki Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde toplanan çok sayıda yurttaş, yen YÖK taslağına ve AKP'ye karşı buluşmaya katılıyor.

Buradan Kızılay'daki Sakarya Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen akademisyenler ve öğrenciler sık sık "AKP elini üniversiteden çek", "Sermayeye köle olmayacağız", "YÖK'süz üniversite, AKP'siz Türkiye", "Her yer ODTÜ her yer direniş", "Akademi boyun eğmiyor" sloganları atıyor.

(soL - Ankara)