Adaylar seçime ısınıyor: Haşim Kılıç'ın fotoğrafları servis edildi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken seçimlerde aday olarak Erdoğan'ın karşısına çıkacağı iddia edilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın ömür boyu hapse mahkum olan İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'yla fotoğrafları Furkan Haber tarafından servis edildi.

(soL-Haber Merkezi) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da adaylar arasında yer alması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken adaylıkta adı geçen isimlerle ilgili görüntüler de medya tarafından servis edilmeye başladı. İlk hamle AKP cephesinden gelirken Erdoğan'ın karşısında aday olacağı ileri sürülen Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç'ın ömür boyu hapse mahkum olan İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'yla birlikte yer aldığı fotoğraflar ortaya çıktı.

Mirzabeyoğlu ve Kılıç'ın birlikte yer aldığı kareleri yayımlayan ve İBDA-C'ye yakınlığıyla bilinen Furkan Haber sitesi, Haşim Kılıç'ın bir dönem İBDA-C tarafından çıkarılan Gölge dergisinin Ankara temsilcisi olduğunu ileri sürdü. Sitede yer alan haberde, Kılıç'ın "Salih Mirzabeyoğlu’ndan sonra şimdi de Başbakanı terk ettiği için tanıyanlarınca kınandığı" iddia edildi ve Haşim Kılıç'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışmayacağı söylendi.

Halk izleyici konumunda bırakılıyor
Adaylık için halkın önüne konulan isimlerin siyasi sicili temiz olmayan sağcı figürler arasından seçilmesi, adaylarla ilgili bu tarz belgelerin hızla ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor. Seçim dönemlerinde karşılıklı olarak servis edilen görüntüler ve kayıtlar halkın seçimler öncesinde pasif konumda kalmasının bir aracı olarak da işlev görüyor. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yaşanan kaset ve tape savaşlarının bir benzerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaşanması olasılığı halkın seçim döneminde bir kere daha izleyici konumunda kalması tehlikesini açığa çıkarıyor.