Adana'da Dünya Barış Günü yürüyüşü

Adana'da 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde sendikaların, meslek odalarının, siyasi partilerin ve halkın katıldığı bir yürüyüş düzenlendi.

(soL - Adana) Adana'da Dünya Barış Günü'nü kutlamak için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar İnönü Parkı'ndan Atatürk Parkı'na yürüdü. "Halkların kardeşliği sosyalizmde", "Eşit yurttaşlık sosyalizmde", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra Atatürk Parkı'na ulaşan kitle burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Dönem Sözcüsü Sabahat Mutluay'ın okuduğu ve "Emperyalizmin ve iktidarın savaşına karşı halklar barışın barikatını kuruyor" başlığını taşıyan basın açıklamasında şunlar dile getirildi:

"Başta bölgemiz olmak üzere tüm dünyada silahlar konuştukça kadınlar, gençler, çocuklar ve yoksullar olmak üzere bütün insanlık ölüyor.

Emperyalizmin bölgemizdeki hegemonya projeleri insanlığın üzerine çöküyor. Emperyalist hegemonya projeleri sonucu olarak halkların bugünleri, gelecekleri ve bir arada yaşama umutları yok ediliyor.

Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Rojava'da, Şengal'de, tüm Ortadoğu'da insanlık kitsel biçimlerde katledilirken, bizlerin kanın kırmızını gördüğü yerde birileri petrolün siyahını, doların yeşilini görüyor.

Filistin'de Gazze'de her gün insanlık ölürken Türkiye'nin İsrail ile askeri, siyasi, ticari ilişkilerine bile son verilmiyor.

Bizler hiçbir zaman, hiçbir yerde katledilenin kimliğine, inancına, diline, milliyetine, derisinin rengine bakmayanlar olarak bu barbarlığa meydan okuyoruz.

Çünkü biz öldürülüyoruz, sürgün ediliyoruz, işkenceden geçiriliyoruz, tecavüze uğruyoruz.

Biz işçiler, biz emekçiler, biz bu coğrafyada yakılıp yıkılan tüm değerleri yaratılırken savaşta ve barışta ölenler/öldürülenler olarak iktidardan ve sermayeden barış, özgürlük, eşitlik beklenmeyeceğinin farkındayız. Tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayacağı bir dünyayı ellerimizle kuracağız."

Sendika ve meslek odalarının yanı sıra ÖDP, HE, KP, EMEP, CHP gibi partilerin katıldığı eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.