Abdullah Öcalan'dan açlık grevini bitirin çağrısı: Karar yarın açıklanacak!

Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşmeye giden kardeşi Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın açlık grevlerinin bir an önce bitirilmesini istediğini dile getirdi.

Güncelleme: 22:21
İzmir'de 520 tutuklu açlık grevini sonlandırdı iddiası
AA'nın haberine göre, İzmir Buca 1 ve 2 No'lu cezaevleriyle Aliağa Şakran Cezaevi'ndeki 520 tutuklu ve hükümlünün açlık grevine son verdikleri bildirildi. Kararın ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin cezaevlerine girerek, sağlık kontrolüne başladıkları belirtildi.

Güncelleme: 21:44
Karar yarın açıklanacak
Cezaevindeki açlık grevlerindeki mahkumlarla görüştükten sonra Aysel Tuğluk açıklama yaptı. Tuğluk, mahkumlar "Öcalan'ın çağrısını dikkate alacaklarını" söylediler dedi. Açlık grevlerinin şu an bitmediğini belirten Tuğluk, tutsakların bu akşam çağrıyı değerlendirip yarın kararlarını açıklayacaklarını söyledi.


Güncelleme: 21:40
HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel açlık grevindeki tutuklularla görüşmek üzere Kandıra Cezaevi'ne gitti. Tüzel'in bir saat içinde görüşme yapması bekliyor.

Güncelleme: 21:04
Milletvekillerinin cezaevine gitmesinin ardından Diyarbakır Cezaevi önünde açlık grevlerine ilişkin yapılacak olan açıklama bekleniyor.


Güncelleme: 20:25
ANF'nin haberine göre, Öcalan'ın İmralı'dan yaptığı çağrı üzerine DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ile İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel tutsak yakınları ile birlikte E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti.

Milletvekillerinin cezaevi yetkilileriyle görüştüğü bildirilirken, D Tipi Kapalı Cezaevi'ne de BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in tutsak yakınlarıyla gittiği öğrenildi.


Öcalan'dan "açlık grevini bitirin" çağrısı
DİHA'nın haberine göre, cezaevlerinde 67. gününe giren açlık grevlerine ilişkin Abdullah Öcalan'dan "bitirin" çağrısı geldi.

Mehmet Öcalan İmralı dönüşü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ben bugün İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyim Sayın Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmamı istedi. Ağabeyimin çağrısı şöyle: 'Açlık grevine girenler dışarıdakilerin yapması gereken işi ve sorumluluğu kendi üzerlerine almışlardır. Dışarıdakiler, kendi görev ve sorumluluklarını zaten zor şartlarda olan, hasta olan, dört duvar arasındaki tutsaklara yüklemesinler. Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum."

Demirtaş: Çağrıyı destekliyoruz
Öcalan'ın açıklamasının ardından konuyu Twitter'dan değerlendiren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

Sn.Ocalan'in yaptigi cagri cok onemli bir gelismedir. Kardesinin İmrali adasina gidisi bizlerin de destegiyle gerceklesmistir. Bu gelismenin tecritin tumden kalkmasina vesile olmasini diliyoruz.Bizler de bu cagriyi destekliyoruz. Tutsaklarin da yeni bir degerlendirme yaparak cagrilari dikkate almalarini umut ediyoruz.

Kışanak ve Tuğluk'tan ortak açıklama
Kışanak ve Tuğluk ortak yazılı açıklamada "İmralı'daki görüşmeden sonra yaptığı açıklamayı önemsiyoruz. Sayın Öcalan'ın açlık grevlerinin bırakılması yönündeki çağrısını, cezaevlerinde açlık grevinde olan tüm tutsakların dikkate alacağını umuyoruz" dedi.

(soL - Haber Merkezi)