Abdullah Gül: 'Açlık grevlerine tıbbi müdahalede bulunulsun'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda açlık grevlerinin bitmesini ve grevdekilere tıbbi açıdan müdahale edilmesi gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devam eden açlık grevlerine de değinen Gül, "Açlık grevlerin bitmesi için çağrıda bulunuyorum" dedi. Grevdeki tutuklu ve hükümlülerin talepleri konusunda herhangi bir şey söylemedi. Gül, açlık grevlerinin çözüme bir katkısının olmadığını savundu ve grevlere tıbbi açıdan müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Gül'ün beyanlarının Erdoğan'ın yine resepsiyonda sarf ettiği "Adalet bakanım gitti, aç kalan yok, herkes her şeyi yiyor. Müdahale gerektiğinde yapılır" sözlerini tamamlar nitelikte olması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı da Başbakan gibi, açlık grevindekilerin talepleriyle değil, açlık grevlerine nasıl müdahale edileceği konusuyla ilgili göründü.

Gazetecilerin 29 Ekim yürüyüşlerine yapılan müdahaleyle ilgili sorusuna da cevap veren Gül, "Herkes rahatsızlık vermeden bayramı istediği gibi kutlayabilir. Ulus'ta yaşananları arzu etmezdim. Üzücü olaylar oldu, umarım bundan sonra olmaz" dedi.