Abdülkadir Selvi: IŞİD'le takas yapıldı

Hükümete yakın Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, 49 rehinenin Türkiye'ye dönmesi için IŞİD için önemli birkaç ismin takas edildiğini iddia etti.

(soL - Habr Merkezi) 101 gün Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde kaldıktan sonra Türkiye'ye teslim edilen 49 diplomat ve ailelerinin nasıl serbest kaldığına ilişkin oluşan sis bulutu dağılmaya başladı.

Yeni Şafak'tan Abdülkadir Selvi, rehine pazarlığının perde arkası ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Selvi, 49 rehinenin, IŞİD'in önemli birkaç ismine karşılık olarak serbest bırakıldığını açıkladı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

"Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye giderken, rehinelerin kurtarılması için takas yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, 'Velev ki takas oldu' şeklinde verdiği karşılık, bu konuda merakları kamçıladı.

Bu durum Erdoğan'ın, başörtüsü konusunda ki, 'Velev ki' demesine benzemiyor ama biraz işin perde arkasını araştırdım, mutfakta bir şeyler olmuş. IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış. Bu MİT'in çok önemli bir operasyonel başarısı. Her türlü imkan devreye sokulmadan, böylesine muazzam bir başarı elde edilebilir miydi?"