ABD: 'Askerlerinin ve ekipmanın yarısı yola çıktı'

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'ye gönderilecek 400 askerin ve Patriot ekipmanının yaklaşık yarısının yola çıktığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little, basın brifinginde Türkiye'ye konuşlandırılacak Patriotların sevkiyatı ve bu görevde yer alacak askeri personelin sayısı ile ilgili bazı soruları yanıtladı.

Basın toplantısında “Müttefikimiz Türkiye'yi desteklediğimiz için çok memnunuz” diyen Little, ABD'nin bu görevi NATO kapsamında gerçekleştirdiğini belirtti. Yaklaşık olarak 400 asker ve ekipmanın yarısının Türkiye'ye doğru yola çıktığını açıklayan Pentagon sözcüsü, ay sonuna kadar da 400 kişilik askeri personelin ve ekipmanın tamamının Türkiye'ye ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Bakanlık sözcüsü görevin bir yıllık süre için planlandığını belirtirken, “Türkiye'de ne kadar kalacağımızı anlamak için Suriye'deki durumu izlemeye devam edeceğiz” dedi. Little ayrıca, “Bu görevin hem müttefikimiz Türkiye için hem de NATO bağlamında çok önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

(soL- Dış Haberler)