Abant'takiler kendilerini edepsiz hissetmiş!

Abant Platformu'nun bu yılki ikinci toplantısında konuşmacılar AKP dedikten hemen sonra kendilerini edepsiz hissettiklerini belirterek Ak Parti şeklinde düzeltme yaptılar.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'AKP diyen edepsizdir' çıkışı Abant Platformu toplantısına katılanlara zor saatler yaşattı. Toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne atfen yanlışlıkla 'AKP' diyen bazı katılımcılar 'Kendimi edepsiz hissediyorum' diyerek AK Parti kısaltmasını tercih etti. Bazı konuşmacıların ise AKP demeye devam ettiği gözlendi.

Abant Platformu'nda tartışmalardan bir tanesi de Erdoğan'ın "edepsizlik" açıklamaları oldu. Abant katılımcılarından bazıları Erdoğan'ın neden böyle bir çıkış yaptığına anlam veremediğini dile getirirken, Erdoğan'a hak verenler de çıktı.

Bugun basında yer alan haberlere göre toplantının bugünkü oturumunda 'AKP' diyen bazı katılımcılar, daha sonra bu ifadeyi düzeltme ihtiyacını hissetti. Oturumun konuşmacılarından Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Siyasi Danışmanı Ali Yurttagül'ün 'AKP' dedikten sonra 'Özür dilerim AK Parti' şeklinde düzeltme yaptı. Konuşmasını 'Brüksel bakış açısıyla' hazırladığını ifade eden Yurttagül daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi için AK Partisi ifadesini kullandı.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ferhat Kentel ise ağzından 'AKP' ifadesi çıkmasından hemen sonra, "İnanılmaz sinir bozucu bir şey, AKP dediğim zaman kendimi edepsiz hissediyorum" dedi. Kentel, daha sonra AK Parti demeyi tercih etti.

'Pardon ben de AKP dedim' şeklinde özür dileyen Abant Platformu Üyesi Cemal Uşşak da 'Biber sürecekler ağzıma' dedi.