73 imam hatip ortaokuluna tek bir öğrenci bile kayıt yaptırmadı

4+4+4 sonrasında açılan imam hatip ortaokullarından 73'üne tek bir öğrencinin bile kayıt yaptırmadığı ortaya çıktı.

AKP iktidarının 4+4+4 düzenlemesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında ölçüsüzce açtığı imam hatip ortaokullarının bir kısmına tek bir öğrencinin bile kayıt yaptırmadığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre yurt genelindeki yeni açılan bağımsız imam hatip ortaokullarından 3'ü İstanbul'da olmak üzere 73'üne hiçbir öğrenci kayıt yaptırmadı.

İmam hatip ortaokullarına beklenen ilginin gösterilmediği Ağustos ayında TKP'li eğitimcilerin yapmış olduğu araştırma sonunda ortaya konmuştu. Çok sayıda imam hatip ortaokulunun boş kalması ya da çok az sayıda öğrencinin kayıt yaptırması nedeniyle 17 Ağustos'ta sonlandırılması gereken imam hatip kayıtları usulsüz bir şekilde uzatılmış, bu süre içerisinde çok sayıda gerici kuruluş çeşitli yollarla öğrenci velilerini imam hatiplere yönlendirmek için girişimlerde bulunmuştu.

Ölçüsüzce açılan imam hatip ortaokullarına yer açmak amacıyla zaten kalabalık durumda olan ilkokul ve ortaokullardaki sınıf mevcutları daha da artırılmıştı.

(soL - Haber Merkezi)