38 saatte 7 polisin ifadesi alındı

22 Temmuz soruşturmasında gözaltına alınan 49 polisin adliyedeki ifade işlemleri sürerken 38 saatte yalnızca 7 polisin ifadesinin alındığı ortaya çıktı.

22 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyede mahkemeye çıkarılan 49 polisin ifade işlemleri sürüyor. 38 saatte yalnızca 7 kişinin sorgulaması yapılırken polislerin avukatları yaptığı açıklamada "Bu tür dosyalarda bir hakimle soruşturma yürütülmez. Hakim belli bir noktadan sonra kilitleniyor, yoruluyor. Süreç yürümüyor" dedi.

Avukatlar, eeddi hakim taleplerinin reddedildiğini de belirterek, suçlamalara yönelik belge gösterilmesi yönündeki taleplerinin usulsüz bir şekilde "gerek yok" şeklinde geçiştirildiğini öne sürdü.

'Selam' dosyasının altında imzası var
Öte yandan "Selam örgütü" dosyasını hazırlayan polislere düzenlenen operasyonla başlayan soruşturmanın hakimi Bekir Altun, selam operasyonunda polislerin hazırladığı dinleme taleplerinin altında kendi imzasının da olduğunu açıkladı.

Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre, Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun'un, Selam dosyasında yasadışı dinleme yaptığı iddiasıyla gözaltında bulunan polislerin dosyasını yorgunluktan değil, yoğunluktan alamadığını açıkladı. Hakim Altun, ayrıca Selam dosyasındaki dinleme kararlarında imzasının olduğunu da itiraf etti. Altun, önceki gün tutuklanan Ali Fuat Yılmazer ve diğer polislerin tutuklama kararına da imza atan hakim.