Boykota hazırız!

Dünyayı Verelim Çocuklara

Blog: Dünyayı Verelim Çocuklara

"Laik ve Bilimsel Eğitim için Ayaktayız!" sloganıyla yola çıkan 13 Şubat Boykotu hızla örgütlenirken, birçok ilde alternatif etkinlikler planlandı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde kültür sanat merkezleri ve mekânlar boykot günü kapılarını çocuklara açacakken programı netleşmiş etkinlikleri sizin için derledik…

İstanbul Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ‘13 Şubatta Okula Gitme, Aydınlanma Şenliği’ne Gel’ derken, Ankara NHKM Çocuk Kumpanyası da ‘Çocuklarımızın uykuları korkularla ve hurafelerle değil; yalnızca ilk aşkları için kaçsın diye ayaktayız!’ sloganıyla boykota çağrı yaptı.

İstanbul boykota hazır!

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, 13 Şubat'ta gerçekleşecek ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ için boykot gününde, binasını boykota destek olan velilere ve çocuklara açacak. 

http://haber.sol.org.tr/video/13-subatta-nhkmde-boykot-senligi-107446

İstanbul Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi boykot günü tüm salonlarını alternatif  etkinliklere açarken dramadan astonomi atölyesine, şeker hamuru atölyesinden masal dinletisine kadar pek çok etkinlik çocukları bekliyor olacak.  NHKM’nin altı farklı salonunda eş zamanlı yürüyecek atölyeler sabah 09.00 itibariyle başlayacakken boykota destek veren eğitmenler  tüm gün çocuklarla olacak.

Kadıköy NHKM’de Enver Aysever’in katılımıyla bir veli bir söyleşisi de yapılacak.

İstanbul Maltepe NHKM’de ilköğretim ve lise öğrencilerine dönük bir program hazırlanırken öğrenciler belgesel gösterimlerine ve atölyelere katılabilecek.

İlköğretim öğrencileri için drama, evrim, görsel sanat ve okuma atölyeleri düzenlenirken,  lise öğrencileri için de üç farklı başlıkta belgesel gösterimi yapılacak.

İstanbul’da boykot için yoğun bir çalışma yürütülürken, çeşitli mekânlarda çocuklara kapılarını açacak. Pek çok farklı mekânda, farklı başlıklarda etkinlikler düzenlenecek. Yaratıcı yazma, dans, pantomim, seramik gibi atölyelerde çocuklar yaratıcı faaliyetler yapacak. 

Birleşik Haziran Hareketi Beyoğlu da boykot günü çocuklar için alternatif bir program hazırladı.  13 Şubatta Yeni Sanat Cafe'de gerçekleşecek etkinliklerde sinema, evrim ve edebiyat atölyesi yanında Nazım Hikmet'in Sevdalı Bulut kitabından uyarlanan çizgi romanı da gösterilecek.

Birleşik Haziran Hareketi Şişli de çocuklar için müzik ve bilim atölyeleri düzenleyecek. 'Yaşamı Duymak' ve 'Müzik Aletlerini İcat Etmek' başlıkları ile yapılacak müzik atölyelerine ek 'Canlılığın Evrimsel Yolculuğu' ve 'Uzayın Derinlikleri' başlıklarında da bilim atölyeleri çocuklarla buluşacak. 

Ankara Ayakta!

İnatla, kararlılıkla yola çıktık, geliyoruz... Aydınlık bir ülkenin çocuklarını yetiştirmek için, daha iyi bir düzene birlikte ilerlemek için Ayaktayız! diyen Ankara NHKM Çocuk Kumpanyası da 13 Şubat günü alternatif etkinliklerle çocuklarla buluşacak. 

http://haber.sol.org.tr/video/ankara-nhkm-cocuk-kumpanyasi-boykota-cagir...

Dikmen, Batıkent ve Kızılay NHKM’lerde seramik atölyesinden eğlenceli bilim deneylerine, dramadan oyuncak yapımına kadar pek çok keyifli atölyede çocuklar birlikte üretecek.

Kızılay NHKM sabah saatlerinden itibaren kapılarını açarken  tüm gün boyunca merkezde drama, oyuncak yapımı, bilim deneyleri atölyeleri gerçekleştirilecek ve çocuklar kolektif oyunlarla eğlenecek. 

Kızlay NHKM'nin programına  http://haber.sol.org.tr/blog/birlesik-haziran-guncesi/ankara-nhkm-cocuk-kumpanyasi-gonulluleri/ankara-nhkm-cocuk-kumpanyasi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Dikmen NHKM’de ilköğretim öğrencileri için satranç ve bilim deneyleri atölyesi düzenlenirken, liselilerde Aziz Nesin Belgesel ve Söyleşisiyle  Galileo Neden Yargılandı? sunumuna katılabilecek.

Dikmen NHKM ayrıca BHH Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erhan Nalçacı'nın 'Türkiye'de Aydınlanma Mücadelesi' sunumuna da ev sahipliği yapacak. 

Batıkent’te iyi bir örgütlenme sağlayan BHH’de boykot günü pek çok farklı mekânda etkinlik düzenleyecek. Eğitim-Sen Batıkent Şubesi, Batıkent NHKM, Batıkent Kültür Evi’nde yapılacak etkinlikler yanında MTA Tabiat Müzesi’ne gezi de düzenleyecek. Farklı öğretim kademelerine dönük etkinlikler planlayan Birleşik Haziran Hareketi Haziran Meclisi’nin düzenleyeceği atölyeler origamiden evrime, oyunlarla matematikten insan haklarına kadar pek çok farklı başlıkta gerçekleşecek.

Redaksiyon Dergi'de çocuklar için atölye düzenleyecek. 

İzmir de boykota hazır!

İzmir 'de  yoğun bir çalışma yürüten Birleşik Haziran Hareketi 13 Şubat günü alternatif etkinliklerle öğrencilerle olacak. 'Çocuklar için Alternatif Eğitim' diyen İzmirli eğitmenler resim, deney ve drama atölyesi ile boykot günü çocuklarla birlikte olacak. 

Eskişehir üç günlük program hazırladı

 AKP gericiliğine karşı başlattığımız direnişin en önemli aşaması olan 13 Şubat boykotunun içeriğini alternatif eğitim programlarımızla dolduracağız diyen Eskişehir BHH, 13 Şubat 2015 Cuma Saat: 13.00'te Özdilek Sanat Merkezinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine; 14 Şubat 2015 Cumartesi saat:13.00'te Yenikent Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik alternatif eğitim programları hazırlarken, 15 Şubat 2015 Pazar saat:13.00'te de Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde lise öğrencilerine yönelik alternatif eğitim program sunacak. 

Adana boykotta!

Okulların İmam Hatipleştirilmesine, zorunlu din derselerine hayır diyen Adana BHH'de alternatif bir program çıkardı. Boykot okulu ve Berkin Elvan atölyesi düzenleyecek olan BHH Bursa ürünlerini Berkin Elvan ailesine göndermek üzere bir origami atölyesi de düzenleyecek. 

Bursa BHH: Çocuğun al da gel!

Al da git diyenlere inat, çocuğunu / velini al da gel! diyen Bursa BHH'de 13 Şubat'ta öğrencileri bilim ve aydınlanma şenliğine davet ediyor.

Antalya NHKM boykota çağırıyor!

Antalya Nazım Kültür Evi'nde yapılacak etkinliklerde kolektif oyunlarla çocuklar eğlenirken müzikli atölye de düzenlenecek.

Aydın boykota hazır!
Birleşik Haziran Hareketi tarafından Ocak ayı başından bu yana sürdürülen “Bilimsel ve Laik Eğitim için Ayaktayız” Kampanyas...ı 13 Şubat Cuma günü yapılacak okul boykotları ile sona ulaştırılacak.

Aydın ve ilçelerinde çeşitli örgütlenmelerle yürüyüş, basın açıklaması ve alternatif eğitimler gerçekleştirilecek.

Aydın merkez ve ilçelerde yapılan program şöyle:

AYDIN MERKEZ: 
Saat 12.00’da Sevgi Yolu toplanma ve buradan okullar bölgesine yürüyüş ve basın açıklaması. ADÜ öğretim görevlileri tarafından alternatif eğitim olarak fen bilimleri ve Ahlak Dersi verilmesi.
KUŞADASI: 13 Şubat Cuma günü Saat 12.oo’de Cuma Pazarı- Halk Bankası önünden yürüyüş başlatılacak. Yürüyüş güzergahı Belediye önünden Kahramanlar Caddesi yönünde yürüyecek ve Sağlık Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Anıtı’na gelecek. Burada eylemle ilgili olarak basın açıklaması yapılacak.
Yürüyüş ve basın açıklamasına; Birleşik Haziran Hareketi, Alevi örgütlenmeleri, Eğitim Sen, ADD, ÇYDD, CHP, HDP bileşenleri de destek veriyor. 
SÖKE: Saat 12.30’da Köprübaşı’nda toplanma ve basın açıklaması. Ayrıca yürüyüş de gerçekleştirilecek.
NAZİLLİ: Saat 12.30’da Belediye önünde toplanma ve basın açıklaması. Yürüyüş de yapılacak.
DİDİM: Saat 11.30 da Didim KESK binası önünde toplanılıp kent meydanına yürünecek ve orada basın açıklaması yapılacak.