Sevgili öğretmenim

Sevgili öğretmenim,

AKP’nin, Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtlığı suçlamasıyla yargılandığı davada türban konusunda yaptığı savunmada, "Bizim kamu kurumlarına veya ortaöğretime dönük bir çalışmamız yoktur, böyle bir niyetimiz de yoktur" dediği belirtiliyor. Aynı AKP şimdi türbanı ilkokula kadar indirmiş bulunuyor!

İstanbul Beylikdüzü’nde bir okul, 2014-2015 eğitim-öğretim yılına bir öğrencinin Kuran’ı Kerim okumasıyla başlıyor!

İlahiyatçı profesörler içinde, “Müzik için haram diyemeyiz ama helâl de diyemeyiz. İçeriği İslâm'a uygun olmalıdır. Ama kadın sesi içeren müzik kesinlikle caiz değildir; Şarkı, ancak çalgı ve kadın sesi içermiyor, sözleri de dinen sakıncalı değilse dinlenebilir; Hanefî mezhebine göre müziğin icrası da, dinlenmesi de haramdır. Bir değneğin, bir çubuğun bir yere ahenkli bir şekilde vurulması bile bu hükme dahildir ve haramdır” diyenler çıkıyor!

Adana’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Tango Festivali, kendilerine “Uslu Adana Platformu” adını verenler tarafından “zina festivali” olarak görülüyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, valiliklere talimat gönderiyor, “Cami ve gençlik” teması ekseninde etkinlikler düzenlenmesini ve “Camiler ve din görevlileri” programı kapsamında Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun öğrenci yurtlarında etkinlikler yapmasını istiyor! Yapılacak erkinliklerin Başbakanlık tarafından denetleneceği vurgulanıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kuran hocası olan Nakşibendi Tarikatı’ndan bir hoca, İstanbul’daki ilkokulları ve anaokullarını gezerek İslam üzerine sohbetler düzenliyor!

65 yaşını aşmış bir kişi, akli dengesinin yerinde olduğuna dair bir belge almak için devlet hastanesine gidiyor. Kendisine, “En son ne zaman gaza namazı kıldın; Peygambere inanır mısın” gibi soruları da içeren bir test uygulanıyor!

Bir lisede, hem de İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı’na bağlı bir lisede, önce kız öğrencilerin etek giymesini yasaklıyor; sonra tepkiler üzerine de veliler arasında oylama yapıyor!

Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, TÜRGEV, Ensar Vakfı, Furkan Vakfı, Hizmet Vakfı, Hayrat Vakfı gibi laiklik karşıtlığıyla bilinen kurumların imam hatiplerde ders vermesi, kitap dağıtması ve öğrencileri kendi kurumlarında stajyer olarak eğitebilmesinin yolu açılıyor!

İstanbul Üniversitesi’nde ISİD karşıtı gösteri yapanlara saldıranlar oluyor, polis, saldıranları koruyor! Ankara Üniversitesi’nde IŞİD karşıtı gösteri yapan öğrencilere ise, “Rabia” işareti yaparak polis saldırıyor! Yandaş gazeteciler içinden IŞİD’e destek çıkanlar oluyor!

AKP’li belediyelerin “eş seçme” panellerinden sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı da, “eş seçimi ve evliliğe hazırlık” paneli düzenliyor. İlki Yurtkur Çayeli Müdürlüğü’nde düzenlenecek panelin afişinde, “kadın dört şey için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini. Sen dindar olanını seç ki elin bereket bulsun” gibi ifadeler yer alıyor!

Bir öğrenci bir muhalefet partisi başkanının baş harflerini eline yazsa başına olmadık şeyler gelirken bir bakanın imam hatipte okuyan kızı, gönül rahatlığıyla eline kırmızı kalemle RTE’ler yazıp gösteri yapabiliyor!

6’ıncı sınıf fen ve teknoloji kitabından insan üreme organlarını anlatan resimler çıkarılıyor!

Bir ilin milli eğitim müdürü, gençlerin camiyle tanışması ve camiye gidip gelmelerini kolaylaştırmak için okulların müftülüklerle işbirliği yapmalarını istiyor!

Haremlik-selamlık uygulamasına geçen okullar görülüyor!

Ataşehir’de bir anaokulunda türbanlı ve takkeli çocuklar öğrenim görüyor!

Din dersi hocaları tüm okullarda din laboratuvarının açılmasını istiyor!

Bir AKP’li ilçe belediye başkanı, camide masa açıp siyasal konuşma yapıyor!

AKP iktidara geldiğinde 440 imam hatip okulunda 64 bin öğrenci okuyor. 4+4+4 yasası ve okulların imam hatibe dönüşmesi sonrasında ise, Cumhurbaşkanı’nın 1-2 gün önceki açıklamasına göre, imam hatip sayısı 2.638’e ve öğrenci sayısı da 983 bine çıkıyor!

Yukarıda değinilen haberler, son üç ayda gazetelere yansıyan haberlerin çok küçük bir bölümünü yansıtıyor!

Bu tür haberler Türkiye’nin nereye gittiğini gösterirken, bizler, çocuk- genç-yetişkin öğrenenler, “Öğretmenler Günü”nde neyi kutlayacağız?

[email protected]