AKP yetkilileri ve AKP’liler!

Rıfat Okçabol'un “AKP yetkilileri ve AKP'liler!” başlıklı yazısı 18 Haziran 2013 Salı tarihli soL Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

Bilindiği gibi “AKP yetkilileri” ifadesi, yıllardır genelde AKP lideri anlamına geliyor. Parti liderinin söylemlerini aynen yineleyenlerle biraz yumuşatarak ya da daha da sertleştirerek söyleyen yakın çevresi de AKP yetkilisi sayılabiliyor. AKP’liler ise o partiye oy verenler oluyor.
AKP iktidarının ilk günlerinde ortaya çıkan ve giderek yaygınlaşan bir durum, Gezi Parkı eylemleriyle iyice su yüzüne çıkıyor. AKP yetkililerin, AKP’lileri ya tanımadığı ya da onlara önem vermediği anlaşılıyor.
AKP yetkilileri, “Ülke kaynaklarını pazarlamaya geldik ananı da al git ulan gençler, dininin ve kininin davacısı olmalı …” derken KİT’leri, madenleri, ormanları, limanları, (Afganistan’a ve şuraya buraya göndererek) askerleri, … bir yerlere peşkeş çekerken Malatya’ya, ateşleme yetkisi yabancılarda olacak Patriot füzelerini yerleştirirken Libya lideri Kaddafi ile dostken düşman olduğunda, Suriye lideri Esad ile dostken düşman olduğunda, tüm AKP’lilerin desteğini aldıklarını mı sanıyorlar? “Üçüncü köprü yapmak, İstanbul’a ihanettir” diyenler, üçüncü köprü yapma kararı alınca ve köprüye, “Yavuz Sultan Selim” adı verince, AKP’lilerin bayram yaptığını mı düşünüyorlar?
AKP yetkililerinin, AKP’lileri tanımadığı ya da adam yerine koymadığı, Gezi Parkı eylemleriyle ilişkili söylemlerinde ve tutumlarında iyice belirginleşiyor. AKP’liler dahil tüm halk, eylemdeyse fiilen yaşayıp görüyor eylem içinde olmayanlar da, gerçekleri televizyonlardan, internetten, Facebook’tan, arkadaşından ya da sosyal medyadan gelen fotoğraf ve videolardan izliyor. AKP’li yetkililer ise, halkın gördüklerinin tam da tersini söylüyorlar! Eyleme her kesimden ve çoğu bağımsız, kimi de yasal örgütlere üye olan, onbinlerce insan katılıyor. Eylemcilere, “Marjinal gruplar illegal örgütler teröristler, …” deyip duruyorlar! Polis karşısında kitap okuyan ve polise çilek ikram eden eylemcilere bile, “provokatör” diyorlar! Eylemciler şarkı söylüyor, kimseye ve hiçbir şeye saldırmıyor polis tüm gücüyle onlara saldırmakla yetinmiyor çocuklara da saldırıyor, yaralıların sığındığı evlere de, otellere de, AVM’lere de, hastanelere de! Her önüne geleni ve yaralılara yardım eden hekimleri bile tutukluyor!
AKP yetkilileri, AKP’lilerin gördüklerini görmemiş ve anlamamış, görseler ve anlasalar da Başbakan’ın dediklerine inanıyorlarmış gibi davranıyorlar!
AKP yetkilileri, “Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası yeniden inşa edilecek, AVM yapılacak, AKM yıkılacak yüzde 50’yi zor tutuyorum Reyhanlı’da 53 Sünni yurttaşımızı öldürdüler benim polisim, benim valim, benim yargım, benim, benim, …” dedikçe, AKP’lilerin tümünün bu kararları desteklediklerini ve kınamadıklarını mı sanıyorlar?
Pek çok konuda, bırakın halka sormayı, AKP’lilere bile sormuyorlar, iş sarpa sarınca “Halka soralım diyorlar AKP’lilerin bu zokayı da yutacağını mı düşünüyorlar?
Ülkenin çeşitli köşelerinden binlerce kişi Taksim’e, Gezi Parkı eylemlerine destek veriyor. AKP yetkilileri, “direnen marjinalleşir” diyorlar AKP’liler içinde bile direnenlerin olduğunu yok sayıyorlar!
Televizyonlarda Ethem Sarısülük’ü bir polisin yakın mesafeden vurduğu görülüyor. Günlerdir bu polis korunuyor, adı savcılığa verilmiyor! Bazı bankaları, “Camdan yapılmış kalede oturuyorsanız, kimseye taş atmayacaksınız. Taş attığınızda karşılığı kötü olur” diyerek resmen tehdit ediyorlar! Gezi Parkı’nda polis mezalimi yaşanırken, yandaş televizyonlar, hiçbir olay yokmuş gibi davranıp penguen dizileri falan yayımlıyorlar! Olup bitenleri haber yapanlara RTÜK ceza yağdırırken, AKP yetkilileri mitinglerde, “Medyayı dürüst olmaya” davet ediyorlar! Gezi Parkı eylemlerini, diğer ülkeler de destekliyor ve AKP’nin yakın dostları olan küresel sömürgen ABD ve AB bile eleştiriyor. Yabancı basın, Türkiye’de ne görüyorsa onu gösteriyor! AKP yetkilileri bu görüntülerin yalan olduğunu söylüyorlar! Bununla da yetinmiyorlar, olayları dış mihraklara bağlıyorlar, “Düğmeye dışarıdan bastılar” diyorlar!
AKP yetkililerine sormak gerekiyor: Haydi karşıtlarınız hakkında ne düşündüğünüzü bir yana bırakalım AKP’lileri de, duyarsız, ilgisiz, vicdansız, gördüğünü anlamaz, emirkulu olarak mı görüyorsunuz?