Dikkat, yeni esas ajan aranıyor!

 Eskisi hükümsüz olduğundan A ülkesi için yeni bir esas ajan alınacaktır. Başvuracakların aşağıdaki koşulları dikkate alması gereklidir.

A ülkesinde bizden bağımsız bir sermaye sınıfı kalmamıştır, uzun bir süredir ABD ve AB doğrudan bu ülkedeki sermaye sınıfının çıkarlarını temsil etmektedir. Hepimizin ortak hedefi ise ülkede istikrar ve normalleşmedir. Yani; sömürü oranı mümkün olduğu kadar yüksek, emekçi hakları mümkün olduğu kadar alçak, ülkenin yağmalanmasına gösterilen direnç mümkün olduğu kadar düşük olmalı ama bu durum bir halk ayaklanmasına yol açmamalıdır.

Eski esas ajan, bütün gösterdiği yararlılıklara rağmen, davranışlarıyla artık bu istikrara zarar verdiği için hükümsüz kalmıştır. Adaylar istikrarın tanrımız olduğunu akıllarından çıkarmamalıdır.

Hegemonyamızdaki bir ülkenin esas ajanı doğal olarak bütün çocuklarına ve torunlarına yetecek kadar bir dünyalığı temin edecektir. Ancak bir ajanın zenginleşme hırsı asla görevinin önüne geçmemeli, asla bir memur olduğunu unutmamalı, kendisini sermeye sınıfı yerine koymamalı ve mülkün kime ait olduğunu aklından çıkarmamalıdır. Ayrıca eski esas ajanda olduğu gibi para tutkusu istikrarımızın yani tanrımızın huzurunu bozan bir eyleme dönüşmemelidir.

Yeni esas ajan komşu bölgelerde yürüttüğümüz operasyonların inceliğini kavrayacak bir siyasi akılla davranmalıdır. Bilindiği gibi komşu ulusları etnik ve mezhep temelinde küçültüyoruz, bunu yaparken hiçbir zaman bir unsura oynamıyor, çetrefil bir yol izliyoruz. Eski ajanın bu karmaşık oyunu kavramaması ve bir mezhebe fanatikçe yatırım yapması istikrara büyük zarar vermiştir.

Ayrıca ısınan uluslararası gerilimin bizi giderek daha fazla askerileşmeye zorladığı fark edilmelidir. Askerileşme; hiyerarşik olarak dizilmiş devletler arasındaki ilişkinin de askerileşmesi anlamına gelir ve bu ülkelerdeki esas ajanlarımıza sanki bağımsız oynayabildikleri bir alan varmış gibi davranmalarına izin vermez. Adayların görevin zorluğunu ve biat etmenin önemini kavramış olması gerekmektedir.

Bir esas ajan kendisinden istendiği anda görevi bırakmalıdır. Bu konuda toprağı bol olasıca eski esas ajanın, anında görevi teslim edişi ve çağrıldığında gelişi örnek alınmalıdır.

Adaylar 15 gün içinde aşağıdaki evrakları içeren bir dosya ile başvurmalıdır.

Dosyada bir yazara yazdırılmış ve istikrara adanmış hizmetlerini öven bir güncel kitap bulunmalıdır.

Çok sayıda birbirinden farklıymış gibi gözüken fakat dolaylı veya doğrudan bu kişiye işaret eden köşe yazarlarının yazıları eklenmelidir.

Halkın dini duygularını istismar etme yeteneği özellikle belgelenmelidir.

Şimdiye kadar doğrudan ve dolaylı ilişkide bulundukları istihbarat şeflerinin tavsiye mektupları kapalı olarak sunulmalıdır.

A ülkesinde ve dünya bankalarındaki mal varlığı eksiksiz belirtilmelidir ve zaten her şeyi biliyorsunuz denmemelidir, bu bir güven testidir.

En az beş yıl ömrü olduğuna ilişkin bir sağlık raporu eklenmelidir.

Özellikle son vakadan sonra akıl sağlığı raporu güvenilir kaynaklardan titizlikle sağlanmalıdır.

Bütün adaylara başarılar dileriz.

ABD A Ülkesi Masası Şefi       AB A Ülkesi Masası Şefi
           İmza                                   İmza