Diyarbakır Newroz'unda yüzbinler buluştu

Diyarbakır'da Newroz kutlamaları için alana gelişler başladı.

GÜNCELLEME

DTK Eş Başkanı Selma Irmak halka sesleniyor. Öcalan'ın mesajının kısa süre sonra okunması bekleniyor.

GÜNCELLEME

Diyarbakır'da Newroz alanında yüzbinler buluşmaya devam ediyor. PYD Eş Başkanı Asya Abdullah kitleye sesleniyor.

Asya Abdullah Newroz'u kutlayarak başladığı konuşmasına, "Rojava şehitlerini selamlıyoruz, Kürdistan devrimi, bütün insanlığın devrimidir. Dün yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırılar Newroz ateşini söndüremez." sözleriyle devam etti.


GÜNCELLEME

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Newroz mitinginde kitleye sesleniyor.


Diyarbarkır'ın Bağlar ilçesi Newroz alanında yapılacak kutlamalar öncesi halk sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelmeye başladı.

ANF'de yer alan habere göre, Newroz alanında Abdullah Öcalan'ın dev posterleri göze çarparken, sayıları bini bulan yerli ve yabancı gazeteciler de Newroz alanında yerlerini almaya başladı. Newroz alanında şu anda yaklaşık 50 canlı yayın aracı bulunurken, GSM operatörleri de mobil baz istasyonları taşıyan araçları Newroz alanının dışında belli noktalara yerleştirmiş durumda. 

Newroz alanına ilçelerden ve köylerden gelenler belediyenin tahsis ettiği otobüslerle alana gitmeye çalışıyor. Aynı şekilde toplu taşıma araçlarında yer bulamayan onbinlerce kişi de kentin birçok noktasından yaklaşık 10 km yolu yürüyerek alana kutlamaların yapılacağı alana gidiyor.

Newroz kutlamaları gençliğin DBP Bağlar ilçe binası önünde yürüyüşü ile başlarken, saygı duruşundan sonra açılış konuşmasını Newroz Tertip Komitesi adına DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek yapacak ve kutlamalar başlayacak