Boykot çocukları, aydınlanma şenliklerinde

Bugün boykot günü. Çocuklar, aydınlanma şenliklerinde; müzikle, resimle, seramikle tanışıyor, birlikte oyunlar oynuyorlar. Boykot çocukları, akşam saatlerine dek aydınlanma şenliklerine katılabilirler.

Haber Merkezi

Laik ve Bilimsel Eğitim için boykota giden öğrenciler, Ankara, İstanbul, İzmir'de aydınlanma şenliklerine katılıyor. Etkinlikler akşam saatlerine dek devam edecek. 

Aydınlanma şenliklerinden bazı kareler şöyle;

Ankara Dikmen'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde, boykota katılan çocuklar; öğretmenleriyle beraber eğlenceli bilim deneyleri yaptılar.

Ankara Kızılay Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde, boykota katılan çocuklar için alternatif etkinlik programı sabah 09.30'da başladı. Seramik öğretmenleri Fadime Tunç ile ders yapan öğrenciler; ardından drama atölyesine katıldılar. Etkinlikler akşam 17.30'a dek devam edecek.

İstanbul Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde; şenliğe katılan çocuklar etkinlik saatinde;

İstanbul Maltepe Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde, çocuklar bir etkinlikte;

İzmir'de, Çiğli Harmandalı'nda çocuklar, biyolog Özlem Uyanık ile "evrim dersleri"ne katıldılar. İzmir'de, Güzelyalı Eğitim Merkezi'nde çocuklar yaratıcı drama atölyesine katıldılar.

Bornova Eğitim-Sen'de, liseliler için evrim dersi yapıldı.

Şişli'de düzenlenen aydınlanma etkinliğinde çocuklar notalarla tanışıyor.

ODTÜ'de bilimsel ve laik egitim şenligi başladı. Birleşik Haziran Hareketi'nin ilk ve ortaokul öğren cileri için organize ettiği etkinlikte, dünyanın oluşumundan besin ağına, Eymir Gölü'nün ekolojisinden kutup ayısının evrimine kadar çeşitli sunumlar yapılacak.

Şişli Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen aydınlanma şenliği Hacı Ethem Üktem İlköğretim Okulu öğrenci ve velilerinin katılımıyla sürüyor.

Etkinlikler, akşam saatlerine dek devam edecek.

Kızılay NHKM'deki etkinlikler için ulaşım; 417 56 59. Dikmen NHKM'deki etkinlikler için iletişim numarası; 481 15 44. 

Maltepe NHKM iletişim: 0216 414 22 39