AKP’den Davutoğlu’nun istifası sonrası ilk açıklama: Bu yoldan dönün

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Ahmet Davutoğlu’nun partiden istifasıyla ilgili açıklama yaptı. Özkan, Davutoğlu’nu ‘akademik kariyerinin itmiş olduğu kibir bataklığında boğulan’ bir siyasi figür diye tanımladığı açıklamasında ‘Gelin, bu çıktığınız yoldan dönün’ dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP’den istifasını duyurduğu basın toplantısının ardından AKP’den ilk açıklama grup başkanvekili düzeyinde yapıldı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yaptığı açıklamada Davutoğlu'nun istifasını açıkladığı toplantıyı "Düşmeseydim inecektim' basın toplantısı" diye nitelendirdi.

Davutoğlu için “akademik kariyerinin itmiş olduğu kibir bataklığında boğulan” bir siyasi figür diyen Özkan açıklamasının sonunda “Gelin, bu çıktığınız yoldan dönün” çağrısı yaptı.

Özkan şunları söyledi:

Son 5 yıllık süre zarfında sürekli Davutoğlu; söz, eylem ve hareketleri ile bunu kamuoyuna ifade ediyor; Sayın Cumhurbaşkanı'mızın siyasi meşruiyetine dayanarak onunla kavgalı, AK Parti'nin siyasi gölgesi içinde, AK Parti’nin yetkili makamlarını kullanan; ancak AK Partiliyle kavgalı, milletvekillerimizin almış olduğu tarihi sorumlulukla kavgalı. Derinden milletimizle kavgalı olan; ancak yegane amacı, arzusu kaybettiği koltuğu 'Nasıl alırım' arzusu ile ortaya koyulmuş bir basın toplantısı ve siyasi duruştur.

Tüm gelişen bu olaylara bakıldığında bizim gördüğümüz mesele şudur; elde etmiş olduğu akademik kariyerinin itmiş olduğu kibir bataklığında boğulan ve maalesef bu kibrinin siyasi bir çıkmaza ittiği bir siyasi figürle karşı karşıyayız. Bizim amacımız, anlayışımız, amacımız şudur; 'Milletimiz ne diyor, milletimiz bu kutlu davadan ne bekliyor', biz buna bakarız. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, AK Parti vatandaşlarımıza karşı sessiz dünyanın hür sesi olmuş, vatandaşlarımızın refahını artırmak, onların refah ülkesi, demokratik bir hukuk devletinde yaşamak için neye ihtiyaçları varsa yasal ve anayasal reformlarla bunu ortaya koyuyor.

Ancak diğer tarafta ortada yer alan tablo tek bir arzusu beklentisi var; kibirlerinin esirleri olduğu koltuk hırsıyla yeniden makam, mevki ve mevzi kazanma hırsıdır. Gelin, bu çıktığınız yoldan dönün. Bu girmiş olduğunuz bataklık, mutlaka ama mutlaka milletimiz tarafından vakti saati geldiğinde gerekli cevabı alacaktır."